ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Video Dance “Battles” από την ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού της ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION «Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;» η ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού της ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία παρουσιάζει το video dance “Battles”. Το video dance είναι διαθέσιμο online στην ιστοσελίδα της ARTOGETHER εδώ…

 

Η ομάδα εμπνέεται από έννοιες με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στο δημόσιο λόγο κατά το διάστημα της πανδημίας όπως: περιορισμός, βία, ηρωισμός, μάχη. Σε μια περίοδο που η μόνη διέξοδος μοιάζει να είναι το φαντασιακό, η ομάδα επιχειρεί να αποδώσει σκηνικά την εσωτερική πάλη του ανθρώπου τοποθετώντας τις έννοιες αυτές σε μια εντελώς διαφορετική συνθήκη , πιο κωμική , πιο τρυφερή και εξωπραγματική και δημιουργεί μια σειρά από μάχες ιδιότυπων υπερηρώων. Τί υπερδύναμη έχει ο καθένας /καθεμία; Τί σημαίνει νίκη και ήττα στο φανταστικό αυτό σύμπαν; Τί ρόλο έχει ο εκφωνητής των αγώνων; Πώς ανατρέπεται η εικόνα του δυνατού; Η ομάδα της ARTOGETHER αναμετριέται στο “Battles” με τα παραπάνω ερωτήματα και επιχειρεί για πρώτη φορά να ενσωματώσει την ακουστική περιγραφή* στη σκηνική δράση.

To videodance “Battles” εντάσσεται στη δράση ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION «Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;» μέρος της οποίας είναι, επίσης, η ομώνυμη ψηφιακή έκθεση εικαστικών με και χωρίς αναπηρία.

Δείτε την Έκθεση | Καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία σε μια ψηφιακή έκθεση για τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία σε μια ψηφιακή έκθεση για τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη του HumanRights360/The Kahane Foundation
*Ακουστική περιγραφή είναι η λεκτική απόδοση οπτικών στοιχείων της παράστασης, ώστε να γίνεται αντιληπτή σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Χορογράφος: Κατερίνα Γεβετζή
Σχεδιασμός και επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας- Color correction: Βαγγέλης Λαΐνας
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Jeph Vanger
Επιμέλεια κοστουμιών: Lazy boy*
Χορευτές/Αφηγητές: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Μάριος Αποστολίδης, Αντώνης Θεμέλαρος, Πέρσα Κοκίσα, Κερασία Μιχαλοπούλου, Φώτης Μπαναβάς, Αγγελική Πανταζή, Φιλαρέτη Παπαδοπούλου, Αγγελική Σακελλαρίου, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού
Αφηγήτρια ακουστικής περιγραφής εκτός σκηνής: Μελίσσα Κωτσάκη
Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

Η ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό. Από την ίδρυσή της το 1990, υπηρετεί αδιάλειπτα το δικαίωμα των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία στην καλλιτεχνική δημιουργία και καλλιεργεί τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία με όχημα την τέχνη μέσα από μια πληθώρα δράσεων, που προσφέρει δωρεάν.

Η ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Συνίσταται από ενήλικες με σχετική εμπειρία στον χορό, με ή χωρίς αναπηρία. Στόχος της ομάδας είναι η διερεύνηση των εργαλείων του αυτοσχεδιασμού και της στιγμιαίας σύνθεσης (instant composition), εκκινώντας από τη διαφορετικότητα των σωμάτων και την ανάπτυξη της ομαδικότητας μέσα από τη σύνδεση των ατομικοτήτων. Οι χορευτές /τριες εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κινηθεί το σώμα τους, ατομικά και συλλογικά, παίζουν με το χώρο, τις δυναμικές και τις ποιότητες της κίνησης, διευρύνουν τη φαντασία τους, σχετίζονται με τα άλλα σώματα και δημιουργούν μαζί μια νέα αντίληψη του τί είναι το «σώμα που χορεύει».

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *