ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρώτο Pampering Room για γυναίκες με καρκίνο σε Ελληνικό νοσοκομείο (Βίντεο)

Το πρώτο Pampering Room στην Ελλάδα, ένας χώρος που δε θυμίζει νοσοκομείο αλλά περισσότερο χώρο χαλάρωσης, φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης για τις γυναίκες με καρκίνο αποκτά το Αρεταίειο Νοσοκομείο. Η καινοτόμα λειτουργία του Pampering Room τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο.

 

Pampering room διαθέτουν νοσοκομεία σε χώρες όπως είναι η Αμερική και η Αυστραλία.
Η συμβολή τους στην καλή πορεία της υγείας των ασθενών έχει τεκμηριωθεί σε αρκετές μελέτες. Εκτιμάται ότι η δημιουργία του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα αποτελέσει πρότυπο για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας δημιουργώντας ένα υπόβαθρο ολιστικής αντιμετώπισης του καρκίνου.

Podcast | Σαν Ροζ… (Καρκίνος Μαστού και Εγκυμοσύνη)

Podcast | Σαν Ροζ… (Καρκίνος Μαστού και Εγκυμοσύνη)

Δείτε το βίντεο της συζήτησης όπου έγινε η παρουσίαση εδώ…

«Στις γυναίκες θα προσφέρεται ολιστική υποστήριξη μετά τη διάγνωση του καρκίνου, πριν και μετά το χειρουργείο, στη διάρκεια των θεραπειών και στη νέα τους ζωή μετά τον καρκίνο» επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου και Ιατρός, Πόπη Καλαϊτζή, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης –συζήτησης. Η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην εταιρεία doValue Greece για την ευγενική δωρεά της για την διαμόρφωση του χώρου.

Στην ψυχολογική στήριξη έδωσε έμφαση ο διευθυντής Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου, Καθηγητής Γυναικολογίας & Μαιευτικής ΕΚΠΑ, Νίκος Βλάχος «ώστε να τους δώσει ώθηση να παλέψουν και να έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία». Προσοχή συνέστησε στους «ειδικούς» για την διατροφή των ογκολογικών ασθενών συνέστησε η υπεύθυνη Ογκολογικού Τμήματος Αττικού Νοσοκομείου, Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας ΕΚΠΑ Αμάντα Ψυρρή, και εθελόντρια του Συλλόγου.

Τις δυσκολίες της χημειοθεραπείας και την εμπειρία στην μάχη ενάντια στον καρκίνο μοιράστηκε η δημοσιογράφος και χρονικογράφος, Ρέα Βιτάλη. Σημαντικό είναι, σύμφωνα με την ίδια να «περιφρουρηθεί» ο χώρος και οι παροχές να είναι συστηματικές, καθώς η υποστήριξη της ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών συμβάλλει στις υπόλοιπες θεραπείες. Την συμβολή της ψυχοθεραπείας στην προσπάθεια των ογκολογικών ασθενών τόνισε η κλινική κοινωνική Λειτουργός, MSc, Ψυχοθεραπεύτρια στο Ειδικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών – A’ Ψυχιατρική Κλινική EKΠA- Aιγινήτειο Νοσοκομείο, Αγγελική Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας ότι «εγγυάται έναν τόπο ασφαλείας και κατανόησης, ώστε να δώσει στην ασθενή τα κατάλληλα νοήματα που θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα».

Με την σειρά της, η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της doValue Greece, Νατάσα Κουκουράκη, με τη δωρεά της οποίας διαμορφώνεται το Pampering Room, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχει μεγάλη σημασία για εμάς ότι συμβάλουμε σ’ ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει βέλτιστες διεθνείς πρακτικές οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο μιας ολιστικής προσπάθειας τον άνθρωπο και δίνουν έμφαση σε προσωποποιημένες ανάγκες των ασθενών. Είμαστε υπερήφανοι συνεπώς που μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε να απλώσουμε μαζί ένα χέρι υποστήριξης σε γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και να τις βοηθήσουμε να κερδίσουν».

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *