ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ειδικό νηπιαγωγείο κωφών και βαρήκοων Αργυρούπολης στο MEGA! (Βίντεο)

Το ειδικό νηπιαγωγείο κωφών και βαρήκοων Αργυρούπολης ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στην εκπομπή «Ελένη» στο Mega.

 

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του ειδικού νηπιαγωγείου Σπυριδούλα Καρίπη, στο εν λόγω νηπιαγωγείο πηγαίνουν κωφά και βαρήκοα παιδιά, αλλά και παιδιά που μπορεί να έχουν πολλαπλές αναπηρίες

Δείτε το βίντεο εδώ…

«Φέτος έχουμε επτά μαθητές και περιμένουμε δύο μαθητές από την Ουκρανία. Στο σχολείο μας έρχονται παιδιά με προβλήματα ακοής και παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες», δήλωσε στην εκπομπή «Ελένη».

Τα παιδιά αυτά στη συνέχεια, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, είτε ενσωματώνονται στα γενικά σχολεία ή συνεχίζουν στα ειδικά σχολεία κωφών που βρίσκονται δίπλα.

“Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό αλλά και εκπαίδευση, τόσο θεατρική όσο και ανθρώπινη. Στηρίξτε μας!”

“Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό αλλά και εκπαίδευση, τόσο θεατρική όσο και ανθρώπινη. Στηρίξτε μας!”

«Το πρόγραμμά μας, εκτός από το κλασικό νηπιαγωγείο, στηρίζεται πάνω στα εξατομικευμένα προγράμματα, γιατί ένα κωφό παιδί είναι σαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Ποτέ δεν είναι το ίδιο ένα παιδί με το άλλο», είπε η κα Καρίπη.

Τα μαθήματα γίνονται πάντα από δυο δασκάλες ταυτόχρονα και σε δυο γλώσσες. Η μία γλώσσα είναι η προφορική και γραπτή, ενώ η δεύτερη είναι η ελληνική νοηματική γλώσσα.

Είναι εντυπωσιακό ότι στο νηπιαγωγείο υπάρχει μία μεγάλη διεπιστημονική ομάδα: δασκάλες, κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος, αλλά και ψυχοθεραπεύτρια. Τα μαθήματα και οι δραστηρίοτητες είναι και εξατομικευμένα, ώστε να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών.

«Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να πείσουμε τους γονείς να ξεπεράσουν την ταμπέλα του ειδικού και να φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Προσπαθούμε να πείσουμε ότι το σχολείο μας δεν είναι απλά ένα ειδικό σχολείο που δέχεται ανάπηρα παιδιά, είναι ένα εξειδικευμένο σχολείο. Το 55% των γονιών με κωφά παιδιά είναι ακούοντες. Είναι ένας καινούριος κόσμος που πρέπει πρώτα να τον αποδεχτούν και μετά να τον ανακαλύψουν», είπε η κα Καρίπη.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *