ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θαλασσαιμική Ασθενής εκπέμπει «SOS» για την έλλειψη αίματος!

Η κα Ορσαλία Χατζή είναι Θαλασσαιμική ασθενής (Μεσογειακή αναιμία) και χρειάζεται να κάνει μετάγγιση αίματος, όπως και πολλοί άλλοι συνασθενείς της. Σε αναρτήσεις της περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια, τις αδυναμίες του συστήματος, τις σοβαρές ελλέιψεις σε αίμα (που λόγω covid γίνονται μόνιμες), τον φόβο πολλών συνασθενών της να μιλήσουν ανοικτά για την ασθένειά τους και την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας.

 

Δείτε το Βίντεο που ανάρτησε 18/8/2020…

Π_Α_Ρ_Α_Κ_Α_Λ_Ω Κ_Ο_Ι_Ν_Ο_Π_Ο_Ι_Η_Σ_Τ_ΕKyriakos Mitsotakis Vassilis Kikilias#ολοι_μαζι_μπορουμε#θαλασσαιμια

Δημοσιεύτηκε από Ορσαλια Χατζη στις Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

 

Αναλυτικά η τελευταία ανάρτηση της 27/8/2020…

…ξαπλωτή μεταγγισούλα σήμερα γιατί είμαι άρρυθμη από χθες βράδυ… κάνω έκτακτες ανά 2 λεπτά… τι σημαίνει αυτό;… Έχω καρδιακή ανεπάρκεια απ’ τα 30 μου, κάνω αρρυθμίες, ταχυκαρδίες και παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή.

Πρακτικά η παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή εμφανίζεται υπό την μορφή επεισοδίων που παρουσιάζονται σταδιακά και σταματούν από μόνα τους χωρίς κάποια θεραπευτική παρέμβαση. Τα επεισόδια αυτά μπορεί να κρατήσουν από μερικά δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες έως και μερικές μέρες, μέχρι η καρδιά να επανέλθει στο φυσιολογικό της ρυθμό.

Αυτά και άλλα πολλά επιφέρει μια ελλειπή μετάγγιση σε έναν θαλασσαιμικό που έχει υποκείμενο νόσημα καρδιακή ανεπάρκεια.

Σήμερα έχω μια “απλή” αρρυθμία ανά 2 λεπτά. Ελπιίζω να μην φτάσω τα χειρότερα. Θα με ταλαιπωρήσει για μερικές μέρες μέχρι 1 μήνα… Έχω καναπέ γωνία θα αράξω εκεί!

Χθες με πήρε η φιλενάδα μου απ’ το χωριό και μου λέει “να τρέξουμε μια εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό να σου στείλουμε φιάλες επάνω; Πως να βοηθήσουμε!;”

Της είπα να μην τρέξει τίποτα, μάλιστα όσοι δικοί μου πήραν τηλέφωνο και έστειλαν μήνυμα, τους είπα να μην δώσουν σταγόνα γιατί ό,τι και να στείλουν εγώ ΜΙΑ ΜΟΝΟ φιάλη θα πάρω με εντολή του Παίδων

Αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος είναι να μείνουμε χωρίς μετάγγιση όλοι, να καταλήξει ο καθένας μας σε ένα νοσοκομείο. Ίσως έτσι το Υπουργείο Υγείας θορυβηθεί και ίσως και οι υπόλοιποι 700 του τμήματος μεταγγίσεων καταλάβουν ότι δεν μπορεί εγώ κι άλλοι 100 να φέρνουμε αιμοδότες/φιάλες και εκείνοι να μένουν αμέτοχοι γιατί δε θέλουν να φανούν στον μπάρμπα, τους στα ξαδέρφια τους, στα πεθερικά τους, στους συναδέλφους τους, στους συμμαθητές τους, στους συμφοιτητές τους…

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΦΩΝΑΞΤΕ… Κάποιοι από εσάς είναι και σε μεγάλες θέσεις.

…τι είμαι εγώ; Ένα τίποτα…

Δεν γίνετε να πολεμάμε το σύστημα 30-50 άτομα.. Μόνο όταν θα βγούμε 3000 θαλασσαιμικοί να πούμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ θα μας ακούσουν… και πάρτε το χαμπάρι ότι με τον covid οι ελλείψεις θα είναι μόνιμες… Θα πηγαίνουμε κάθε βδομάδα!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΙΜΑ… ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *