ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα προβλήματα των ΑμεΑ έθεσαν εκπρόσωποι της Αλβανικής Κοινότητας στον ΟΠΕΚΑ

Εκπρόσωποι της Αλβανικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της ομάδας «Μαζί για τα Παιδιά», πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Ανθή Θεοφιλάκτου και κ. Χρήστο Μητρουσίδη για να θέσουν τα προβληματα των ατόμων  με αναπηρία με Αλβανική καταγωγή.

 

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

Εκπρόσωποι της Αλβανικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της ομάδας «Μαζί για τα Παιδιά», αποτελούμενοι από τον Δρ. Luan Zyka, και τους κ.κ. Flora Coku, Elisabeta Cara και Arben Lala, πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Ανθή Θεοφιλάκτου και κ. Χρήστο Μητρουσίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Αλβανικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί μετανάστες που έχουν προβλήματα υγείας όπως αυτισμό, σύνδρομο Down, παραπληγία κ.λ.π.

Τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία τα προβλήματα που τέθηκαν, και γνωρίστηκαν με τον φάκελο που η ομάδα εργασίας μας είχε προετοιμάσει με επίσημα έγγραφα αρκετών περιπτώσεων με αρνητική απάντηση από φορείς της Ελληνικής διοίκησης.

«Παγώνει» η περικοπή αναπηρικών επιδομάτων μετά από δημοσίευμα

«Παγώνει» η περικοπή αναπηρικών επιδομάτων μετά από δημοσίευμα

Εμείς απαιτήσαμε το αυτονόητο σε ένα δημοκρατικό κράτος κοινωνικής φροντίδας και ουσιαστικής αλληλεγγύης με ενιαίους και ισότιμες κανόνες, όπου τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών να έχουν την ίδια μεταχείριση με όλους τους Έλληνες φορολογούμενους.

Όμως το κύριο εμπόδιο για τη μη εφαρμογή της ίδιας κοινωνικής πολιτικής για όλα τα άτομα που ζουν και εργάζονται ως νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι ο σχετικός νόμος, όπου στο καθεστώς των δικαιούχων δεν συμπεριλαμβάνεται, ούτε καν αναφέρεται, η κατηγορία των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα…!!!
Υπό αυτές τις συνθήκες, ζητήσαμε από τους ιθύνοντες του ΟΠΕΚΑ να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, και εξαντλώντας κάθε νομική και διοικητική δυνατότητα, για την παροχή πλήρους κοινωνικής αρωγής σε άτομα της αλβανικής μεταναστευτικής κοινότητας που ζουν, εργάζονται και συνεισφέρουν φορολογικά όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες φορολογούμενοι.
Τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ, ενώ μας ενημέρωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που οργανωμένοι Αλβανοί μετανάστες θέτουν αυτά τα ζητήματα, υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, εντός του ελληνικού νομικού πλαισίου.
Οι εκπρόσωποι της Αλβανικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας προς τους εκπρόσωπους του ΟΠΕΚΑ, υπόσχονται ότι η αποστολή μας θα συνεχιστεί, διοικητικά, πολιτικά και εάν χρειαστεί νομικά, με συναντήσεις σε άλλες βαθμίδες της ελληνικής διοίκησης, μέχρι την οριστική επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος των Αλβανών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *