ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στα εγκαίνια της Κοινωνικής Καφετέριας Sun City μίλησε για το πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου,υπογράμμισε ότι εντός του έτους ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει απασχόληση σε έως και 200 άτομα. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδυάζει τις θέσεις εργασίας με τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες ενός ατόμου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στην εργασία.

 

Διαβάστε | Αυτισμός… «Μπορώ να μάθω, μπορώ να δουλέψω»!

Αυτισμός… «Μπορώ να μάθω, μπορώ να δουλέψω»!

Την ύψιστη σημασία της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της Κοινωνικής Καφετέριας Sun City του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» στην Ηλιούπολη.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι: «Δημιουργούμε διαρκώς τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Προτεραιότητά μας, είναι να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στην ανεξάρτητη διαβίωση σε μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Με μικρές και μεγάλες δράσεις διασφαλίζουμε την επαγγελματική κατάρτιση, την διερεύνηση των προοπτικών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και βέβαια αποτρέπουμε την ιδρυματοποίησή τους».

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *