ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τα παιδιά των εκπαιδευτικών, κυρία Κεραμέως, είναι κατώτερα από τα παιδιά των διοικητικών υπαλλήλων του δημοσίου;”

education

Έχουν περάσει δυο μήνες από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας με αιφνίδια εγκύκλιό του, κατακρεούργησε τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Και πόσο αστείο ακούγεται το “νεοδιόριστοι”, όταν έχουμε οργώσει για 10-15 και πλέον χρόνια όλα τα Σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας.

 

Παρά τις δεκάδες ενέργειες και τα αιτήματα που έχουν σταλεί στην Υπουργό τόσο από την ομάδα μας, όσο κι από τις Ομοσπονδίες μας, τους Συλλόγους εκπαιδευτικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ΣΤΕ, η κα Κεραμέως μόλις προχθές απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, λέγοντας πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν το πλαίσιο που ισχύει για τους εκπαιδευτικούς είναι και το σωστό!

Προς απάντηση της κυρίας Υπουργού, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

1) ο νόμος του Συντάγματος 3528/2007 είναι ένας και δίνει πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς διακρίσεις, μέχρι το παιδί τους να γίνει 4ων ετών,

2) Παρ’ ότι είναι ξεκάθαρος ο νόμος, αφού αναρωτιέστε αν είναι σωστή η διάκριση που αναφέρατε ανάμεσα σε διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, γιατί δεν λύσατε το ζήτημα πριν διοριστούμε; Είστε Υπουργός κυρία Κεραμέως, δεν είστε αντιπολίτευση να αναρωτιέστε τί είναι σωστό και τί όχι. Εάν θεωρούσατε ότι αδικούμαστε έπρεπε να το έχετε διορθώσει εδώ και καιρό.

3) Για ακόμη μια φορά γίνεται έκδηλο πόσο υπέρμαχος των διακρίσεων είναι η κυρία Υπουργός. Τα παιδιά των εκπαιδευτικών, κυρία Κεραμέως, είναι κατώτερα από τα παιδιά των διοικητικών υπαλλήλων του δημοσίου; Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα;

4) Εν μέσω πανδημίας covid, κι αφού έχει ανακοινωθεί ο διορισμός μας κι έχουμε κάνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, το Υπουργείο Παιδείας εκδίδει μια εγκύκλιο πρωτοφανή για τις άδειες ανατροφής τέκνου, μας κόβει την 9μηνη άδεια ανατροφής κι εμείς τρέχουμε στις εσχατιές της χώρας με παιδιά μηνών και τους παππούδες και τις γιαγιάδες να μας τα προσέχουν, όσο εργαζόμαστε. Ενώ από τη μια πλευρά υποστηρίζουν πως προστατεύουν τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους έχουν εξαναγκάσει να διατρέχουν καθημερινά τεράστιο κίνδυνο.

5) Το ‪2008-2009 έγιναν οι τελευταίοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Η τελευταία εγκύκλιος που εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας και τα απαντητικά έγγραφά του, σχετικά με το ζήτημα των αδειών ανατροφής λένε ξεκάθαρα ότι παίρνουμε όλη την 9μηνη άδεια ανατροφής, όπως ορίζει άλλωστε ο νόμος (για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τις απαντητικές επιστολές. Δείτε εδώ…)

Έκτοτε δεν εξεδόθη καμία καινούρια εγκύκλιος, ούτε έχει αλλάξει ο νόμος, οπότε όλοι οι εκπαιδευτικοί με τέκνα κατω των τεσσάρων ετών, γνωρίζαμε πως παίρνουμε την 9μηνη άδεια ανατροφής κι είχαμε κάνει τον ανάλογο οικογενειακό προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, το ίδιο μας απαντούσαν σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Το γεγονός ότι το Υπουργείο εξέδωσε μια τέτοια εγκύκλιο, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί ο διορισμός μας, μόνο ως “τιμωρία” μπορούμε να το εκλάβουμε κι ως απαξίωση προς τους κόπους και τις θυσίες τις δικές μας και των οικογενειών μας, τόσων χρόνων, μέχρι να μονιμοποιηθούμε και ως αδιαφορία απέναντι στα μικρά μας και τους ηλικιωμένους που μας τα προσέχουν. ‬

Απαιτούμε από την Υπουργό Παιδείας να πάψει να μας αγνοεί και να μας δώσει άμεσα το δικαίωμα στην πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής, διαφορετικά ας αναλάβει τις όποιες ευθύνες για όσα προκύψουν, στις οικογένειες μας και για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και των παιδιών μας, από δω και πέρα.

Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής

 

Διαβάστε ακόμη…

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής: “Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι για να παίζετε εις βάρος τους”

«Νεοδιόριστοι – Άδεια ανατροφής»… σε Αναμονή!

Περικοπή δικαιωμάτων στην άδεια ανατροφής τέκνου Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error: Content is protected !!