ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμετοχή Συλλόγων ΑμεΑ σε πρόγραμμα Εργασιακής Ένταξης ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στην Ελλάδα!

Στατιστικά δεδομένα για σχεδίαση προγραμμάτων Εργασιακής Ένταξης ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στην Ελλάδα.

 

Στην συγκεκριμένη έρευνα το nevronas.gr και η Travelectors ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να συλλέξουμε και να ερευνήσουμε τον ακριβή αριθμό ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, σε κάθε νομό της Ελλάδας με στόχο την ορθή σχεδίαση προγραμμάτων για την Εργασιακή Ένταξή τους (Εργασιακή Συμπερίληψη).

Γι’ αυτό ζητάμε, από τους Συλλόγους ΑμεΑ ανά την Ελλάδα, να μας βοηθήσετε συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι ανώνυμο και συμπληρώνεται μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας είναι πολύτιμη.

Για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο, κάντε κλικ εδώ…

*Τα δεδομένα θα συμπεριληφθούν στη σχεδίαση business plan από τους Travelectors και το nevronas.gr, που θα συνταχθεί, με σκοπό το στρατηγικό σχεδιασμό ενός Πανελλήνιου προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και εργασιακής ένταξης ατόμων στο Φάσμα του αυτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μορφωνιού Χαρά Μαρία – Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Travelectors
Email: c.morfoniou.travelectors@gmail.com
Τηλέφωνο: 6948234180

Τα δεδομένα θα διαφυλαχθούν με κάθε ευσυνειδησία και θα χρησιμοποιηθούν με απόλυτη εχεμύθεια, κυρίως ως στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, αποκλειστικά για τον σκοπό που αναφέρεται διασφαλίζοντας την ανωνυμία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ…

nevronas.gr

Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη για τα ΑμεΑ

Το nevronas.gr, είναι ένα ψηφιακό σπίτι για την αναπηρία που είχε και έχει ως βασικό στόχο την συγκέντρωση όλων των δεδομένων και πληροφοριών εκείνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε Άτομα με και χωρίς Αναπηρία γύρω από την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία, τα Νομικά δικαιώματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη.

Η Προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο εργαλείο και η απάντηση στις προκλήσεις της αναπηρίας.
Γι’ αυτό και σε συνεργασία με εξειδικευμένες ομάδες εντοπίζουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε σύγχρονα ψηφιακά”εργαλεία” προσβασιμότητας και δράσεις που κάνουν τους ανθρώπους με αναπηρία λειτουργικούς και την ζωή προσβάσιμη σε αυτούς.

Mε πρωταγωνιστές πάντα τα ΑμεΑ και τις Ευπαθείς Ομάδες με τους οποίους έχουμε συστηματική επαφή και επικοινωνία, δείχνουμε την δυναμική των αναπήρων – τις δυνατότητές τους και διεκδικούμε μαζί τους, δικαιώματα ζωής.

Ο nevronas.gr καταφέρνει όλα τα παραπάνω γιατί διαθέτει: επικοινωνιακά μέσα, εξαιρετική ομάδα συνεργατών, δυναμική ομάδα φίλων (Φορείς ΑμεΑ, ΜΜΕ, Επιστήμονες, Στελέχη οργανισμών & επιχειρήσεων,υπουργείων, καλλιτέχνες )

Υπάρχουμε μαζί.

Τravelectors

Η Travelectors είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ξεκίνησε από μια ομάδα ακτιβιστών που θέλει να επανασχεδιάσει την εργασιακή πραγματικότητα, βοηθώντας άτομα που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, να βρουν εργασία που να ταιριάζει στο ταλέντο τους και στα ενδιαφέροντα τους.

Τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα, έχουν κάποιες ικανότητες που οι υπόλοιποι τυπικοί άνθρωποι δεν διαθέτουν και τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν τον κόσμο έτσι ακριβώς όπως είναι χωρίς να χρειάζεται να προσθέτουν περισσότερα φίλτρα για να τον καταλάβουν. Η ικανότητα τους αυτή όπως και πολλές άλλες, τους δίνει το πλεονέκτημα να μπορούν να βρουν λύσεις πιο καινοτόμες σε προβλήματα και να βοηθήσουν τις εταιρείες σε τομείς που απαιτούν εξειδίκευση. Φυσικά κάθε αυτιστικός άνθρωπος, είναι διαφορετικός με τις ιδιαιτερότητες του, για τον λόγο αυτό χρειάζεται μελετημένη στρατηγική για την εκπαίδευση του, για να μπορέσει να συνεργαστεί με μια εταιρεία με τις καλύτερες συνθήκες.

Ταυτόχρονα, οι Travelectors προτείνουν και στις εταιρείες που θα συνεργαστούν και θα προβούν στην ένταξη του ατόμου, ειδική εκπαίδευση αλλά και τροποποιήσεις που χρειάζεται να κάνουν ώστε το περιβάλλον τους να γίνει πιο γόνιμο και να βοηθήσει το άτομο να ανθίσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *