ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Πύργο τα Σχολεία “διαφέρουν” κε Δήμαρχε;

Κατά τον δήμαρχο Πύργου στου Καράτουλα οι σχολικές αίθουσες ήταν άθλιες τρώγλες, αλλά στον Πύργο είναι καλές να στεγάσουν Νηπιαγωγείο και Ειδικά Σχολεία…

 

Ρεπορτάζ του Οδυσσέα Μαρίνου Λάμπρου

 

Άλλη μια φορά… τα στερνά (του) λόγια ξεχνούν (και δεν τον τιμούν) τα πρώτα τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο,

· διότι τον Αύγουστο αναφερόμενος στις λουόμενές σχολικές αίθουσες του Γυμνασίου /Λυκείου Καράτουλα έλεγε (και πολύ σωστά !) « Σε αυτές τις «τρώγλες» φοιτούν οι μαθητές στο Καράτουλα… είναι ντροπή πολιτισμική. Είναι απειλή για την δημόσια υγεία.» και «Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου να μπουν τα παιδιά σε αυτά τα άθλια λυόμενα για μάθημα».

· αλλά μετά από δύο μήνες κάνει αίτημα παρακράτησης στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές του ελληνικού κράτους) των λυόμενων του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες στέγασης των σχολικών μονάδων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου.

Λοιπόν κατά τον Δήμαρχο Πύργου οι λυόμενες αίθουσες, «αυτές τις τρώγλες», «η ντροπή πολιτισμική», «η απειλή για την δημόσια υγεία», «τα άθλια λυόμενα για μάθημα»

· είναι απαράδεκτες και απορριπτέες (και πάλι σωστά) για τους μαθητές του Καράτουλα,
· αλλά είναι καλές, χρήσιμες, αποδεκτές, και μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες νηπίων και μαθητών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πύργου στην Κ.Τ.Υ.Π. τον Ιούνιο για το Γυμνάσιο Λύκειο Καράτουλα αναφέρει «Η παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών για ακόμα μια χρονιά στις λυόμενες εγκαταστάσεις είναι αντιεκπαιδευτική, επικίνδυνη, οι εγκαταστάσεις έχουν παλιώσει, οι φθορές είναι συνεχείς, με βλαβερές συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και πλέον η νέα σχολική χρονιά καθίσταται αδύνατη λόγω των υφιστάμενων συνθηκών στις λυόμενες εγκαταστάσεις , σε συνδυασμό με την πανδημία του covid-19»

Εκτός του ανακόλουθου των πρότερων λόγων με τα τωρινά μήπως αυτές οι λυόμενες αίθουσες (υπερδεκαετούς χρήσης) εκτός από «ντροπή πολιτισμική», δεν είναι (είναι !) και « απειλή για την δημόσια υγεία» των νηπίων και μαθητών των ειδικών σχολείων… και επικίνδυνες;

 

Διαβάστε ακόμη…

Ένα ακόμη Ειδικό Σχολείο που “Στεγάζεται” σε Κοντέινερ!

 

Αναδημοσίευση: https://odisseasml.blogspot.com/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error: Content is protected !!