ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΑΑΝ: “Επιτέλους η ΕΛΕΠΑΠ μίλησε…” αλλά τα ερωτήματα παραμένουν για το θάνατο του 4χρονου ανάπηρου παιδιού

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με νέο Δελτίο Τύπου για το θάνατο του 4χρονου ανάπηρου παιδιού, ζητά από την ΕΛΕΠΑΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ) να απαντήσει ουσιαστικά και όχι με κανόνες του μάρκετινγκ στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

 

Αναλυτικά…

22/01/2022

Επιτέλους η ΕΛΕΠΑΠ μίλησε…

Στις 4 του Νοέμβρη 2021, «χάθηκε» ένα παιδί 4 χρονών με ελαφριά αναπηρία, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Με επιστολή της η ΕΛΕΠΑΠ, μόνο στο ethnos.gr, που δημοσίευσε τη χθεσινή μας ανακοίνωση, έρχεται να μιλήσει μετά από 2.5 μήνες, για το θάνατο του παιδιού στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Διαβάστε | Θάνατος 4χρονου αυτιστικού… Η καταγγελία του ΣΕΑΑΝ και η απάντηση της ΕΛΕΠΑΠ

Θάνατος 4χρονου αυτιστικού… Η καταγγελία του ΣΕΑΑΝ και η απάντηση της ΕΛΕΠΑΠ

Επιστολή που εκδόθηκε με όλους τους κανόνες του μάρκετινγκ, που όμως ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στα ουσιώδη ζητήματα που θέσαμε με την ανακοίνωση μας:

  1. Γιατί η ΕΛΕΠΑΠ εδώ και 2.5 μήνες δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός. Χάθηκε ένα παιδί. Στους γονείς έχει μείνει ένα τεράστιο «γιατί». Οι κύριοι της ΕΛΕΠΑΠ δεν μίλησαν ως όφειλαν.
  2. Γιατί απαντούν μόνο στο «Έθνος» για το δημοσίευμα και δεν βγαίνουν δημόσια να τοποθετηθούν;
  3. Το παιδί πέθανε στον χώρο της ΕΛΕΠΑΠ ενώ είχε πάει για θεραπεία ναι ή όχι;
  4. Υπήρχαν ειδικοί όπως νοσηλεύτρια, γιατρός για να δώσουν πρώτες βοήθειες στο παιδί; Αν αν όχι, κλήθηκε ειδικός; Ποίος ήταν κ από πού ήρθε;
  5. Ισχύουν τα άλλα στοιχεία που θέσαμε με την ανακοίνωση μας, αλλά και με τις προηγούμενες (14.06.21 και 02.12.21) ή όχι;

Πιο συγκεκριμένα, στις προηγούμενες ανακοινώσεις μιλάγαμε:

  • Για το υπεράριθμό των παιδιών στο συγκεκριμένο χώρο (των Ιωαννίνων).
  • Για τη λειτουργία επικίνδυνου τμήματος πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στα Κεντρικά της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα, στο Παγκράτι κ επειδή κάνουν πολύ διαφήμιση με την ανακοίνωση τους, φιλάνθρωποι όντες, δεν μας λένε για το τιμολόγιο των υπηρεσιών της ΕΛΕΠΑΠ που πληρώνουν για τις θεραπειες των παιδιών τους, οι γονείς;

Εμείς σεβόμαστε, τη δουλειά των εργαζομένων στη ΕΛΕΠΑΠ και στους άλλους χώρους της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, που σε αντίξοες συνθήκες, κακοπληρωμένοι, με τις διάφορες, σύγχρονες – άθλιες εργασιακές σχέσεις, που καταθέτουν ψυχή και μάλιστα σε αυτά τα χρόνια της πανδημίας, σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.

Ως προς την φιλανθρωπία και τον ρόλο της κατά καιρούς, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι: Ποιος από τους προστάτες, θα μας προστατέψει ποίος;!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: http://www.eskamea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *