ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

“Από την έμμεση στην άμεση μέτρηση της ευαισθησίας στην παιδική ηλικία: Νευρογνωστικές συνιστώσες”

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία από τον Κλάδο Νευροψυχολογίας της ΕΛΨΕ με τον κ. Αντώνιο Ι. Χρήστου, με τίτλο: “Από την έμμεση στην άμεση μέτρηση της ευαισθησίας στην παιδική ηλικία: Νευρογνωστικές συνιστώσες”.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Kατά την τελευταία δεκαετία η έννοια της Ευαισθησίας Αισθητηριακής Επεξεργασίας (ΕΑΕ) [Sensory Processing Sensitivity (SPS)] έχει αναδειχθεί ως ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο χαρακτηριστικό μέτρησης της περιβαλλοντικής ευπάθειας, συνδεόμενο με συμπεριφορική αναχαίτιση σε νέες περιβαλλοντικές συνθήκες, κοπιώδη έλεγχο και θετική/αρνητική συναισθηματικότητα.

Στόχος της ιστοδιάλεξης είναι η ανάδειξη των παραγόντων που συμβάλλουν στον προσδιορισμό της ευαισθησίας νωρίς στη ζωή, τόσο με παραδοσιακές, έμμεσες μετρήσεις ευαισθησίας (π.χ. ιδιοσυγκρασία, στυλ γονεϊκότητας), όσο και με πιο σύγχρονες, άμεσες προσεγγίσεις, βάσει τρέχουσας εμπειρικής έρευνας, με την χρήση νευρογνωστικών μετρήσεων (βιολογικοί παράγοντες, εγκέφαλος, νευροφυσιολογία).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Δρ. Αντώνιος Ι. Χρήστου είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Νευρογνωστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής.

Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, ΗΒ, ως Υπότροφος του ΙΚΥ, και δύο κύκλους μεταδιδακτορικής έρευνας στο ίδιο Πανεπιστήμιο με χρηματοδότηση από το Wellcome Trust, και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση από το ΙδΕΚ Κύπρου.

Έχει υπηρετήσει ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο DMU Leicester, ΗΒ και ως επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι τακτικό Μέλος της ΕΛΨΕ, Ανώτερος Εταίρος της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΗΒ, και μέλος του διεθνούς δικτύου έρευνας της ευαισθησίας www.sensitivityresearch.com.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (χωρίς προεγγραφή)

Σύνδεσμος Webex: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m6bd83824bb81b1854e70c95b45173ca4

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *