ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Άνοιγμα των πινάκων για κατάθεση νέων προσόντων κάθε χρόνο όπως ήταν παλιότερα”

back-to-school

Τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων (ΕΕΠ και ΕΒΠ) σε όλα τα ειδικά σχολεία, ώστε να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό τα ειδικά σχολεία, τα γενικά και τα ΚΕΔΑΣΥ, ζητά με ανανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

O Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο για τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και συγκεκριμένα για τους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδοψυχιάτρους, Εργοθεραπευτές, Σχολικούς Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Θεραπευτές του λόγου (Λογοθεραπευτές) Ειδικούς στη Νοηματική, Ειδικούς στην Κινητικότητα των Τυφλών, Ειδικούς στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Τυφλών καθώς και για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

“Να ανοίξουν το τρέχον σχολικό έτος νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής”

“Να ανοίξουν το τρέχον σχολικό έτος νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής”

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για νέες οργανικές θέσεις για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό τα ειδικά σχολεία, τα γενικά και τα ΚΕΔΑΣΥ.

Αναλυτικά σαν σύλλογος διεκδικούμε:

  • Να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων (ΕΕΠ και ΕΒΠ) σε όλα τα ειδικά σχολεία.
  • Επανακατάταξη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην κατηγορία ΤΕ (τεχνικές ειδικότητες) από ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όπως συμβαίνει στην γενική εκπαίδευση όπου οι κατέχοντες των ίδιων τυπικών προσόντων εργάζονται ως ΤΕ01.30 (Βοηθοί Βρεφοκομοι).
  • Άνοιγμα των πινάκων για κατάθεση νέων προσόντων κάθε χρόνο όπως ήταν παλιότερα.
  • Στη δήλωση σχολείων – δομών που επιλέγουν οι αναπληρωτές κατά την πρόσληψη τους, να μπορούν να επιλέγουν όλα τα σχολεία του νομού και να μην υπάρχει ο περιορισμός όσων είναι πρώτοι στον πίνακα να δουλεύουν μόνο σε ειδικά σχολεία.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων τρίμηνης παιδαγωγικής επάρκειας για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς ορίζεται ως πρόσθετο προσόν από τις προκηρύξεις του υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση θέσεων στην γενική εκπαίδευση
  • Να ιδρυθεί σε κάθε σχολείο όπου υπάρχουν πάνω από 2 αιτήσεις για σχολικό νοσηλευτή τμήμα με την ονομασία φροντίδας και αγωγής υγείας όπου θα υπάρχει οργανική θέση για σχολικό νοσηλευτή.
  • Στα νηπιαγωγεία όπου είναι εγγεγραμμένα πάνω από 45 μαθητές να δημιουργηθεί οργανική θέση για Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.
  • Στα νηπιαγωγεία όπου υπάρχουν διαγνώσεις μαθητών που χρήζουν θεραπείες για Λογοθεραπεία και εργοθεραπεία να συσταθεί διεπιστημονική ομάδα όπου θα υποστηρίζουν τους μαθητές και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *