ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ… για λίγους; Στάχτη στα μάτια… για πολλούς;

Διάκριση κατά των δικαιωμάτων των ΑμεΑ με Νοητική Αναπηρία. Για άλλη μία φορά τα μαύρα σύννεφα της διάκρισης και του ρατσισμού σκέπασαν αυτή την χώρα. Παγκόσμια πρωτοτυπία, να θέλει μια χώρα να εφαρμόσει τη χάρτα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, κάνοντας διάκριση στα ίδια τα άτομα με αναπηρία!

 

του Λάζαρου Σαραφίδη – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Όταν όλο αυτό φέρει και τις υπογραφές κάποιων “παραγόντων” που υποτίθεται ότι νοιάζονται για μας παλεύοντας στα θεσμικά τραπέζια, αλλά το πρώτο πράγμα στις συζητήσεις, όλοι ξέρουμε ποιο είναι και σίγουρα όχι το συμφέρον των ΑμεΑ που ζουν σε κατάσταση εξαθλίωσης, νομίζω ότι όσο και να προσπαθήσουν τα τριτοκοσμικά κράτη δεν θα μπορέσουν να μας ξεπεράσουν ποτέ.

Μετά από έναν δυναμικό αγώνα ((Βίντεο) Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ για Όλους!) που δόθηκε πριν από μήνες από σωματεία, φορείς και χιλιάδες οικογένειες για να μην αποκλειστούν τα άτομα με νοητική αναπηρία από τον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πάρει, ότι καμία κατηγορία ατόμων με αναπηρία δεν θα εξαιρεθεί…

Τα νέα δεν είναι καλά…

Δυστυχώς τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι όλα κλίνουν προς τον αποκλεισμό αυτών των ατόμων, με διάφορες φτηνές δικαιολογίες και ότι όλη αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση για την ανακοίνωση και του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, είχε να κάνει με το να κατευναστούν οι αντιδράσεις του απλού κόσμου που αντέδρασε δυναμικά γι’ αυτή την διάκριση, που φέρει την υπογραφή όχι μόνο των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά δυστυχώς και πολλών άλλων που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να προασπίζουν τα δικαιώματά μας, για εμάς αλλά χωρίς εμάς.

Συνοψίζοντας…

Εμείς λοιπόν, σαν απλοί γονείς και συγγενείς ατόμων με νοητικές αναπηρίες, σας στέλνουμε ένα μήνυμα:

«Μπορεί τα παιδιά μας (αρκετά από αυτά) να μην έχουν φωνή, δύναμη, ή και δικαίωμα ψήφου… ΑΛΛΑ… ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ… αυτή τη φιέστα και την επικοινωνιακή γιορτή που ετοιμάζετε, βαπτίζοντας σαν επιτυχία την διάκριση κατά των δικαιωμάτων των ΑμεΑ με Νοητική Αναπηρία… θα σας την κάνουμε επικοινωνιακή “ΚΗΔΕΙΑ”!!!»

Εσείς δεν ήσασταν που χύνατε τα δάκρυά σας, όταν ένας ενήλικας με νοητική αναπηρία βρέθηκε αγκαλιά με το νεκρό σώμα της μητέρας του, μετά από μέρες; Αυτούς τους ανθρώπους θέλετε να αποκλείσετε από το σχεδιασμό σας; Ο εμπαιγμός και οι δηλώσεις τύπου «ήξεις, αφήξεις» έπαψαν προ πολλού να μας κρατούν ανενεργούς και παροπλισμένους. Έχει παρέλθει η εποχή που κοροϊδεύατε τον κόσμο με ψίχουλα και «αεροβαπτίσεις» θεσμών κατά παραγγελία.

Απαιτούμε απαντήσεις ξεκάθαρες, αξιώνουμε νομοθετικό πλαίσιο χωρίς παραθυράκια και «ψιλά»γράμματα. Μας το οφείλετε.

ΥΓ1. Μακάρι να βγω λάθος και θα βγω πρώτος να σας χειροκρότησω.
ΥΓ2. σε περίπτωση που δεν βγω όμως… Η φιέστα θα σκάσει σαν πυροτέχνημα και οι χαμένοι αυτή τη φορά δεν θα είμαστε εμείς.
ΥΓ3. Όλα στο χέρι σας είναι.

 

Διαβάστε ακόμη…

Στα 93 μου, παραμένω ακόμα η μοναδική “φροντίστρια” του ανάπηρου γιου μου!

Ο Προσωπικός Βοηθός ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσει για όλα τα Άτομα με Αναπηρία!

“Ο Προσωπικός Βοηθός για όλα τα Άτομα με Αναπηρία είναι ευκαιρία για την πολιτεία αλλά και την κοινωνία”

 

 

Γράφει: ο Λάζαρος Σαραφίδης – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *