Η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη είναι ερευνήτρια, ακαδημαϊκός και πάροχος υπηρεσιών στον τομέα της Προσβασιμότητας, της Μετάφρασης και των Γλωσσικών Τεχνολογιών, κάτοχος PhD στην Προσβασιμότητα και MSc στην Εξειδικευμένη Μετάφραση και τις Μεταφραστικές Τεχνολογίες από το Imperial College London.

Σχεδιάζει περιβάλλοντα καθολικής πρόσβασης στις τέχνες, την εκπαίδευση και την πληροφόρηση και παρέχει η ίδια υπηρεσίες αισθητηριακής πρόσβασης. Διδάσκει στο University College London στην Αγγλία και ως επισκέπτρια ακαδημαϊκός σε άλλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την Προσβασιμότητα, τον Γλωσσικό Αυτοματισμό, τη Μετάφραση και τη Διερμηνεία σε περιπτώσεις Ανθρωπιστικής Κρίσης και είναι μέλος του Interact Network.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στον χώρο της Προσβασιμότητας ερευνητικά από το 2008 και στον σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών από το 2014 ως μέλος της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών της οποίας παραμένει μέλος μέχρι και σήμερα. Από το 2020 σχεδιάζει περιβάλλοντα καθολικής πρόσβασης και παρέχει υπηρεσίες προσβασιμότητας και μεμονωμένα σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάσκει στη σχολή Meta|φραση στην Αθήνα.

Ο nevronas.gr και η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, δημιουργούμε την στήλη Ι.MA.GE. (Ioanna Maria Gertsou). Κάθε εβδομάδα η Ιωάννα θα μοιράζεται μια αγαπημένη της φωτογραφία με τους αναγνώστες μας και η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη θα προσφέρει την κειμενική περιγραφή της, για να είναι προσβάσιμη και στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

(Photo credit: Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *