ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή εφαρμογή «SAFE AMEA» από το Πανεπιστήμιο Πάτρας

Πριν λίγο καιρό στον πολυχώρο «Αγορά Αργυρή» πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), με Εκπροσώπους Φορέων με σκοπό την ενημέρωση -διαβούλευση για το πρόγραμμα SAFE AMEA, το οποίο θα υλοποιήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Την διαχείριση και ολοκλήρωση του προγράμματος θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, το γραφείο ΑμεΑ του Δήμου της Πάτρας που συγκροτήθηκε με υπεύθυνους υπαλλήλους την κ. Βασιλική Αλέρτα, τον κ. Επαμεινώνδα Σταμάτη και υπεύθυνους από το ΔΣ του ΚΟΔΗΠ την ιατρό κ. Ιουλία Συροκώστα και τον κ. Μιχάλη Μπακοπουλο με έδρα την Αγορά Αργύρη.

Η εφαρμογή «SAFE AMEA» που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου, μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για χρήση της σε όλη την χώρα και από άλλους Δήμους.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα να στηρίξει, εμπράκτως, τα άτομα με αναπηρία, ειδικά αυτά που αντιμετωπίζουν ζητήματα αυτοεξυπηρέτησης, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

 

 

Το SafeAmea σχεδιάστηκε από τα μέλη της Ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κο Σπύρο Δενάζη και την ερευνητική του ομάδα (Χρήστος Τρανώρης, Κωνσταντίνος Μπακούλιας και Κωστής Τράντζας).

Στην εκδήλωση παρουσίασε και ανέλυσε την εφαρμογή ο Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Δικτύων Η/Υ, Σπύρος Δενάζης, ενώ εκ μέρους της ομάδας παρουσίασε ο επιστημονικός συνεργάτης Κώστας Μπακουλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν από τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων διάφορες απόψεις και παρατηρήσεις.

 

 

Η ομάδα στις επόμενες ημέρες, μετά από αίτηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας θα στείλει το link και το demo με οδηγίες για να αποσταλούν στους Συλλόγους που ενδιαφέρονται ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν, εγγράφως, εμπεριστατωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις πριν δοθεί η εφαρμογή προς λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Με την έναρξη λειτουργιάς θα υπάρξει κύκλος Σεμιναρίων ενημέρωσης.

Ευχαριστήριες προς τους παρευρισκόμενους

Ευχαριστούμε πολύ όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πρόεδρου του ΚΟΔΗΠ Θόδωρου Τουλγαρίδη και του γραφείου ΑμεΑ Πατρών.

Την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων νήσων με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Αντώνη Χαροκόπο και την Οργανωτική Γραμματέα, κ. Ουλιάνα Ίβαντσικ.
Ο ΠΑΣΠΑ Αχαΐας με τον πρόεδρο του κ. Νικόλαο Χουλιάρα.
Το αθλητικό Σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ με τη γραμματέας του κ. Μαριάννα Μπαρτσακλή.
Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από την κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή.

 

Η Ελληνική εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα από την πρόεδρο της κ. Μάχη Σαλαμαλίκη.
Το Σωματείο ΙΦΝΕ Αχαΐας από την πρόεδρο κ. Νίκη Καρακάση.
Ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ» με την πρόεδρο κ. Μάρθα Χριστοπούλου και τον κ. Γιώργο Μουχτσή.
Από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Kαρκίνου Ν. Αχαΐας «Αγκαλιάζω» παραβρέθηκε η κ. Γεώργα Γεωργία.
Από τη Δράση «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΕΚΟ) έδωσαν το παρόν η κ. Αντωνία Φερτάκη και κ. Νικολία Τσοκάνα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συντονίστρια του παραρτήματος της Πάτρας του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», κ. Μαρία Μανουσάκη.
Την ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ εταιρεία με δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών κατασκευών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κινητικά ανάπηρων εκπροσώπησε η κ. Αμαλία Μηνά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Μελή της Διοίκησης και του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ.

 

Διαβάστε ακόμη…

«Μια ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ κοινωνία… ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ για όλους!»

 

Επιμέλεια: Νικόλας Τζαβάρας – Δημοσιογράφος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *