ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι!

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης…

 

Η ισότητα των ευκαιριών σε ανθρώπους που ίσως η ζωή δεν έτυχε να τους τις δώσει απλόχερα, δεν σημαίνει ότι αυτόματα καταπατούνται από δήθεν “ανώτερους”.
Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο πρέπει να αποδεικνύουμε και συνάμα να επιδεικνύουμε το ΕΓΩ μας ή μάλλον καλύτερα να το θέσω αλλιώς το ΥΠΕΡΕΓΏ μας, για να νιώσουμε οι ίδιοι πιο “ασφαλείς” με τις ήδη υπάρχουσες ανασφάλειες μας!

Μεταφέρουμε τις αδυναμίες μας, στους φυσικά ή πνευματικά πιο αδύναμους και νιώθουμε πιο δυνατοί(;)! Ένα μεγάλο “μπράβο”… Γιατί το μόνο που κατάφερες είναι να μειώσεις για άλλη μια φορά τον συνάνθρωπό σου, χωρίς να του εξηγήσεις τον λόγο της “επίθεσης” σου.
Το ότι δεν έχει την ικανότητα να στο ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο, δεν σημαίνει ότι έχεις πράξει σωστά, ότι έδωσες κάποιο δίδαγμα… απλώς τον ταπείνωσες για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου ή απλώς δεν ξέρεις να διαχειριστείς ούτε εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

 

there is no difference just people

Στις ημέρες μας ο “τίτλος” δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ, στο να χειρίζεσαι με μαεστρία, πολλές ψυχές και να τις κάνεις υποχείριο σου. Αυτό όμως να ξέρεις, δεν σε κάνει σπουδαίο. Το αντίθετο. Σε κάνει έναν αδύναμο χαρακτήρα, που λανθασμένα του δόθηκε ο “τίτλος” και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις. Αν δεν είσαι γεννημένος-η, ηγέτης, άστο… Καλύτερα επέλεξε κάτι που να σε γεμίζει και να το υποστηρίζεις τουλάχιστον με μια υποτυπώδη ανθρωπιά!

Μην αφήνεις ποτέ κανέναν να μειώνει την υπόσταση σου και το δικαίωμα της ανταπόδοσης του προφορικού λόγου. Να ξέρεις,κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Όλοι έχουμε ανάγκη δίπλα μας, ακόμα και τον πιο αδύναμο! Κάτι έχει να μας διδάξει. Μην πετάς την ευκαιρία έτσι,τόσο εγωιστικά,νομίζοντας ότι εσύ τα γνωρίζεις όλα. Σε πληροφορώ ότι μέχρι την τελευταία πνοή μας διδασκόμαστε και μάλιστα από τα πιο ασήμαντα, που εν τέλει δεν είχαμε συνειδητοποιήσει, πόσο σημαντικά ήταν και τα “πετάξαμε” με τόση ευκολία.
Γίνε dealer του εαυτού σου πρώτα και μετά του συνανθρώπου σου.

 

Αλεξανδρα Σταματοπουλου

Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου για την άδεια αναδημοσίευσης του κειμένου της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *