ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι παραλίες της Επιδαύρου Προσβάσιμες σε ΑμεΑ!

Η τουριστική Επίδαυρος από το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο προσβάσιμη για τα θαλάσσια μπάνια στα άτομα με κινητικές αναπηρίες και στα εμποδιζόμενα άτομα.

 

Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας «Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Eπιδαύρου», που υλοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, οι παραλίες Αλιότου (Νέα Επίδαυρος), Βαγιωνιά (Αρχαία Επίδαυρος) και Νησί (Αρχαία Επίδαυρος) γίνονται κατάλληλες για ΑμεΑ.

Στην περιοχή της Επιδαύρου διαμένουν μόνιμα 8 άτομα με αναπηρία που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά και 22 άτομα με έκπτωση της κινητικότητας ή εμποδιζόμενα. Μετά από αυτή την παρέμβαση εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων, μπαίνει ως στόχος και η αύξηση των επισκεπτών ΑμεΑ.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

“Σήμερα 31/ 03/ 2021 παραλάβαμε το έργο “Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών”!

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι οι παραλίες μας και επίσημα πλέον θα μπορούν να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.), δημιουργώντας ουσιαστικά, πέραν της εξυπηρέτησης και πρόσθετες τουριστικές παροχές.
Η υλοποίηση των παρεμβάσεων αφορά στις παραλίες Αλιότου (Νέα Επίδαυρος), Βαγιωνιά (Αρχαία Επίδαυρος) και Νησί (Αρχαία Επίδαυρος) του Δήμου Επιδαύρου, μέσω της κατασκευής εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση των ως άνω ατόμων, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

Συνοπτικά, οι προτεινόμενες κατασκευές-υποδομές για να υλοποιηθεί η αλυσίδα προσβασιμότητας και να θεωρηθεί το παραθαλάσσιο μέτωπο φιλικό προς τα άτομα με αναπηρία είναι:

  • Μη μόνιμη συναρμολογούμενη Διάταξη για την Αυτόνομη Πρόσβαση ΑμεΑ στη Θάλασσα
  • Διάδρομος Παραλίας για ΑμεΑ
  • Χημική Τουαλέτα για ΑμεΑ
  • Μη Μόνιμο Συναρμολογούμενο Αποδυτήριο – Ντουζ για ΑμεΑ
  • Πινακίδες Σήμανσης
  • Χώροι Σκίασης
  • Συναγερμός
  • Εφαρμογή προσβασιμότητας για ΑμεΑ
  • Μετεωρολογικός σταθμός για σύστημα τηλεμετρίας
  • Ενδιάμεσος κόμβος τηλεδιαχείρισης για σύστημα τηλεμετρίας

Το κόστος του έργου είναι 174.757,28 € και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 ’’(ΕΠΑνΕΚ 2014-2020).

Η πρόταση τροποποιημένη είχε υποβληθεί το Μάρτιο του 2019 και η ένταξη του έργου έγινε τον Δεκέμβριο του 2019, στις αρχές της θητείας μας.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και άλλων προβλημάτων, το έργο δημοπρατήθηκε στις 26- 06- 2020, συμβασιοποιήθηκε στις 5-11-2020 και ολοκληρώνεται σήμερα 31-3-2021 με την παραλαβή του.

Η προσβασιμότητα σε όλους τους πολίτες και η ανάγκη του καθενός για να νοιώθει αλλά και να είναι ισότιμος, από δεδομένο στην εποχή μας είναι πλέον ζητούμενο.

Με μικρές ή και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, όπως αυτή, κάνουμε την Επίδαυρο τόπο ΟΛΩΝ των πολιτών!

Κάνουμε την Επίδαυρο εκτός από τόπο να δεις, και τόπο να ζείς!

Καλούμε όλους τους φίλους της Επιδαύρου να μεταφέρουν το μήνυμα της προσβασιμότητας για όλους, στους ενδιεφερόμενους!”

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *