ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Απορίες μιας Μητέρας περί Σχολικής Κανονικότητος…

Μια επιστολή από μια μητέρα προς την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με στόχο να απαντηθούν ερωτήματα που έχουν πολλοί γονείς, ενώ τα παιδιά τους ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες!

 

της Μαρίας Κασαμπαλάκου – Συγγραφέας

 

Προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Κα Κεραμέως

Εξοχότατη κα Υπουργέ,

Έχοντας διανύσει ένα μεγάλο διάστημα εν οίκω εγκλεισμού, σαρωτικών αλλαγών στην καθημερινή βιοτή, ψυχολογικών και πνευματικών δοκιμασιών και διακυμάνσεων, και φόβου, ναι ας το παραδεχτούμε, καλούμεθα σύντομα να αποφασίσουμε την επαναφορά των παιδιών μας στο σχολικό τους πλαίσιο με άγνωστη πορεία όμως… και πως να το πούμε;

«Αχαρτογράφητα»

Μα έχουν σταλεί μέσω email υπεύθυνες δηλώσεις όπως και σε όλα τα σχολεία καλώντας μας να αποφασίσουμε αν θα στείλουμε τους μαθητές πίσω χωρίς να μας έχετε προαναγγείλει:

  • Αν θα επιστρέψουν όλοι οι καθηγητές που και αυτοί ως άνθρωποι έχουν παιδιά που ίσως ακολουθούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα πρέπει να τα κρατήσουν αφού οι παππούδες είναι ευαίσθητη ομάδα και δεν θα μπορούν ούτε να τα παραλάβουν από το Σχολείο.
  • Λίγο καθυστερημένα μας εστάλη έγγραφο μέσω των Διευθύνσεων εκπαίδευσης εν σχέση με την διαχείριση της κατάστασης με τον νέο κορονοϊό από τους Γονείς και τα παιδιά τους (ημερομηνία 6/5/2020). Να σας γνωστοποιήσουμε ότι τόσον καιρό με νύχια και δόντια διαχειριστήκαμε την ψυχολογία των παιδιών μας που μάλιστα βρίσκονται στην εφηβεία, και εννοείται ότι θα διαβάσουμε τα πάντα όσα μας στέλνετε και ευχαριστούμε το Νοσοκομείο ΑγλαΪα Κυριακού για την ηθική συνδρομή, αλλά ακόμη δεν μας είπατε ποιος θα διαχειριστεί το άγχος της αποχώρησης από την ασφάλεια της οικογένειας στην είσοδό τους στο σχολείο;

Έχετε μεριμνήσει για live ψυχολογική υποστήριξη; Προσλήφθηκαν Ψυχολόγοι ή Κοινωνικοί Λειτουργοί εν όψει της πρωτοφανούς αυτής κρίσεως; Δεν ενημερωθήκαμε για κάτι τέτοιο.

Δεν γίνονται όλα με PDF!

  • Διαφημίζετε κάμερες μέσα στην τάξη, έστω και με κινητά για να παρακολουθούν κι αυτοί που επέλεξαn «Μένω Σπίτι». Αν παρακάμψουμε τα ατομικά δικαιώματα, έχουμε στα Σχολεία δορυφορικό ίντερνετ και τέτοιες δυνατότητες;

Hardware?

Έχετε συγκεκριμένο σχέδιο εξοπλισμού του Σχολείου μας και των μαθητών με τα απαιτούμενα;

  • Αν δεχτούμε πως εν τη τάξη όλα θα πάνε κατ ευχήν, με ανοικτά παράθυρα, απολύμανση συνεχώς, αντισηπτικά παντού, χλώρια στις τουαλέτες, κοινωνική αποστασιοποίηση(…), δεν μας έχετε πει τι θα γίνει στο διάλειμμα; Κατά ποιον τρόπο και με ποια προτεραιότητα θα βγαίνουν; Όλα μαζί; Τα μισά; Θα έχουν διαφορετικά διαλείμματα; Πως θα καθοδηγηθούν στο προαύλιο;

Χαρτογραφήστε το τοπίο.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους Εκπαιδευτικούς μας και θα τους βοηθήσουμε με υπεύθυνη στάση.

  • Πως θα τα κάνετε να μην ακουμπάνε τους φίλους τους που έχουν τόσον καιρό να τους δουν; Ξεχνάτε ότι έχουν τρυφερές καρδιές στα στήθη τους. Ξεχνάτε πως είναι παιδιά. Τώρα πια είναι και φοβισμένα παιδιά. Και έτσι σαν να μην τρέχει τίποτε χωρίς παρουσίαση σχεδίου, χωρίς λεπτομέρειες μα με ασάφεια, μετά (;;;) από μια παγκόσμια πανδημία και μια δίμηνη καραντίνα περιμένετε να συμπεριφερθούν τα παιδιά σαν να μην τρέχει τίποτε; Ώριμα; Ή σαν κουρδισμένα ρομποτάκια; Θέλουμε να μας στείλετε επιστολή μέσω των διευθύνσεων σαν τις προηγούμενες, στις οποίες θα αναφέρεστε λεπτομερώς στο πως θεωρείτε πως θα λειτουργήσουν τα Σχολεία, να το μελετήσουμε κι εμείς ως Γονείς και μετά να υπογράψουμε υπεύθυνα τις δηλώσεις μας.
  • Πως θα λειτουργήσουν οι παράλληλες στηρίξεις; Θα έχουν απόσταση από τα παιδιά;
  • Βάσει δεδομένου κρούσματος στην Δομή Μεταναστών Μαλακάσας και της άρτι άρσεως της καραντίνας στην οποία τους υποβάλατε, μας εγγυάστε ότι δεν θα βάλετε τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς σε κίνδυνο μέσω επανέναρξης του τμήματος ΖΕΠ; Τι έχετε μεριμνήσει για την διαδικτυακή εκπαίδευση των προσφύγων, την οποία και ζητούμε να ακολουθηθεί, ως το τέλος της Σχολικής χρονιάς, ώστε και εμείς επ’ ουδενί να κινδυνεύσουμε μα και αυτά τα παιδιά να μην στερηθούν εκπαίδευσης.

Δεν μπορεί να στερούμε από τα παιδιά τους παππούδες τους με εντολή σας (και κατανοητό αφού έτσι θα τους προστατέψουμε) και να δεχτούμε απ΄την άλλη προσμίξεις με ανθρώπους που δυστυχώς, λόγω συνθηκών διαβίωσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυστηρές υγειονομικές ενδείξεις και ούτε να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις.

Βάση πάντα όλων των επιβαλλόμενων από εσάς μέτρων σε εμάς τους Έλληνες πολίτες.

  • Έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε πως στην ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ δυστυχώς φέτος το πείραμα είμαστε εμείς. Τα παιδιά μας.

Μετά τιμής

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου
Η πρόεδρος
Μαρία Κασαμπαλάκου

 

Διαβάστε ακόμη…

Η Επιστολή “ΣΤΗΡΙΞΗΣ” μιας Μητέρας ΑμεΑ στην Υπουργό Παιδείας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *