ΑΡΘΡΑ

Ο μόνος τρόπος να νικήσουμε τον Πανικό, είναι η Αλληλεγγύη, η Συνεργασία και η Συμμόρφωση!

Τελικά, χρειαζόταν μια πανδημία για να μπει το μεταναστευτικό σε δεύτερη μοίρα. Τώρα ασχολούμαστε με τον κορονοϊό. Πού καιρός για μετανάστες και πρόσφυγες; Πού καιρός για τον Έβρο και για τα νησιά; Βέβαια, αν βάζαμε πινακίδες στα σύνορα, στις οποίες να γράφαμε “εδώ έχουμε κορονοϊό”, ίσως εμποδίζαμε την εισροή μεταναστών στην χώρα!!!

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Ας αφήσουμε, όμως τα σύνορα κι ας γυρίσουμε στον… ελληνικό κορονοϊό μας. Λένε, ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στις αγορές μας από τα σούπερ μάρκετ.

Αυτό το “ελληνικό”, που γεμίζουμε τ’ αμάξι με πράγματα, πρέπει να σταματήσει. Εκτός από εμάς υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Ας μην τους καταδικάσουμε με την πλεονεξία μας, βαφτίζοντάς την προνοητικότητα. Ας ηρεμήσουμε λίγο. Δε θα πετύχουμε τίποτα με τον πανικό.
Το μόνο που καταφέρνουμε με τον πανικό, είναι να γεμίζουμε τις τσέπες των κερδοσκόπων. Και μιλώντας για κερδοσκόπους στην τηλεόραση, είδα ότι πουλήθηκε μάσκα 15 ευρώ!!!

 

 

blue, english, graffiti

 

 

Για την επαίσχυντη συμπεριφορά μας, λοιπόν, δε φταίνε ούτε οι μετανάστες, ούτε οι πρόσφυγες, ούτε ο Ερντογάν! Φταίμε -εμείς- οι ίδιοι, που σε οποιαδήποτε κρίση η οποία πλήττει τη χώρα μας, είμαστε πιστοί στο δόγμα “ο θάνατός σου, η ζωή μου”.

Και τα παιδιά, που δεν πάνε τώρα σχολείο, ας πάρουν τα μαθήματα απ’ τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (pc, λάπτοπ, τάμπλετ κ.α.), αφού υπάρχει αυτή η τεχνολογική δυνατότητα.

Κι από την επόμενη σχολική χρονιά, προτείνω, αντί για βιβλία, να δώσουν στους μαθητές και στους φοιτητές, τάμπλετ και οι παραδόσεις των μαθημάτων να γίνεται, χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών/φοιτητών. Έπρεπε να ενσκήψει ο κορονοϊός, για κοιτάξουμε προς το μέλλον;

Πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι η χειρότερη μάστιγα είναι ο πανικός.

Αυτόν πρέπει να νικήσουμε. Κι ο μόνος τρόπος είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η συμμόρφωση!

Δεν πρέπει να κάνουμε τους επαναστάτες, βάζοντας μπροστά τους ηλικιωμένους γονείς μας. Είπαμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα γερόντων. Αλλά είναι, τουλάχιστον, ανήθικο να μεταβάλουμε την ηλικιακή σύσταση του πληθυσμού της χώρας, μέσω του κορονοϊού.

 

Διαβάστε ακόμη…

Ο Πολιτισμός του… Πανικού ή ο Πανικός… του Πολιτισμού;

 

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions