ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Να μας λείπουν οι υποκριτικές, δακρύβρεχτες ομιλίες για την Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας»

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με ανακοίνωση της καλεί σε πράξεις για τα κενά στα σχολεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά για την Παγκόσμια ήμερα για τα Άτομα με Αναπηρία: «Να μας λείπουν οι υποκριτικές, δακρύβρεχτες ομιλίες που ακούμε κάθε χρόνο γύρω από αυτή τη μέρα! Φτάνει πια! Δεν θα δεχτούμε να αντιμετωπίζεται ως κόστος το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας».

Η ανακοίνωση:

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.ΗΑνώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας,εστιάζει διαχρονικά την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των παιδιών με αναπηρία που είτε φοιτούν στα ειδικά σχολεία της χώρας μας, είτε παρακολουθούν την γενική παιδεία με παράλληλη στήριξη.

Τα παιδιά αυτά μαζί με τις οικογένειές τους, πέρα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την εξοργιστική αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής, όσον αφορά την ομαλή ένταξή τους στην σχολική κοινότητα, την διευκόλυνση της παρακολούθησης του σχολικού προγράμματος, την μεγιστοποίηση και αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους.

Επιτέλους και για τους Αυτιστικούς εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις με το 5%

Η εμπειρία μιας Μαθήτριας με Αυτισμό που έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τι βίωσε και τι ζητά να αλλάξει!

Ειδικά φέτος που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα μεγάλα προβλήματα της ειδικής αγωγής. Παραμένουν αδικαιολόγητα τεράστια κενά στους δασκάλους παράλληλης στήριξης, στη στελέχωση των τμημάτων ένταξης, στο διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα ειδικά σχολεία, ενώ τα παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η κυστική ίνωση κ.α. είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους λόγω της έλλειψης σχολικών νοσηλευτών στα γενικά αλλά και στα ειδικά σχολεία.

Σε πάρα πολλά σχολεία λείπουν βασικές υλικές προϋποθέσεις για την λειτουργία τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολικά κτίρια είναι ακατάλληλα έως επικίνδυνα, το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο τους ακόμη δεν έχει λυθεί. Υπάρχει αποκλεισμός παιδιών με βαριές αναπηρίες από τα ειδικά σχολεία στο όνομα της έλλειψης προσωπικού, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι γονείς υποχρεώνονται να πληρώνουν συνοδό για να γίνει δεκτό το παιδί τους στο σχολείο, δηλαδή εδραιώνεται ο απαράδεκτος θεσμός της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης ως αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Να μας λείπουν οι υποκριτικές, δακρύβρεχτες ομιλίες που ακούμε κάθε χρόνο γύρω από αυτή τη μέρα! Φτάνει πια! Δεν θα δεχτούμε να αντιμετωπίζεται ως κόστος το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.

Ως ΑΣΓΜΕ, απαιτούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για όλα τα παιδιά με αναπηρία που φοιτούν στα σχολεία της χώρας μας.
  • Την δημιουργία τμημάτων ένταξης σε κάθε σχολείο που φοιτά έστω και ένα παιδί με αναπηρία.
  • Την άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολείο.
  • Την γενναία χρηματοδότηση στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες για την κάλυψη όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών.
  • Την κατάρτιση προγραμμάτων επαγγελματικής απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: asgme.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *