ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ | Εστιάζοντας καθολικά στην Προσβασιμότητα και στην Συμπερίληψη!

Ο φετινός, 7ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες και τους θεατές του.

 

Πρόκειται για ένα στοίχημα που βασίζεται στην θέληση για συνεργασία, στην ευρηματικότητα και στον πειραματισμό, καθώς μέσα στην πρωτοφανή συγκυρία της πανδημίας COVID-19, επιχειρεί να θέσει νέες βάσεις στον τρόπο που δημιουργούμε, παρουσιάζουμε και αντιλαμβανόμαστε τις παραστατικές τέχνες, εστιάζοντας καθολικά στην προσβασιμότητα και στην συμπερίληψη.

Για το 2020, το φεστιβάλ φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ που έχει διττή σημασία: αφενός δηλώνει την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελεί ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, εκφράζοντας τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, δεκάδες καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμπράξουν στη Λάρισα με κεντρικό άξονα το βιομηχανικό μνημείο του Μύλου Παππά. Το φεστιβάλ-θεσμός Μύλος Παραστατικών Τεχνών, συνδιοργανώνεται και φέτος από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρώτη φορά.

Ο Κώστας Λαμπρούλης μας μιλάει για το Φεστιβάλ Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διανύει τον 7ο χρόνο…

“Να αναδείξουμε την Προσβασιμότητα ως Αναγκαιότητα και ως Έμπνευση…”

 

Το πρόγραμμα του ΕΠΤΑ περιλαμβάνει προσβάσιμες παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, προβολές ταινιών μικρού μήκους, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εργαστήρια θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και εξοικείωσης με τα εργαλεία προσβασιμότητας στην τέχνη, καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στην προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με στόχο της ανταλλαγή απόψεων και οπτικών και τη διαμόρφωση κοινής στοχοθεσίας από τους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ εδώ…

Χορηγός επικοινωνίας: nevronas.gr

Διαβάστε ακόμη…

Ένα Φεστιβάλ που Επαναπροσδιορίζει τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *