ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Άδεια Ανατροφής τέκνου” για νεοδιόριστους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

Σε συνέχεια του άρθρου σχετικά με τις άδειες ανατροφής τέκνου των νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις για το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να ικανοποιείται το αίτημά μας για πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου.

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε, καθώς ως εκπαιδευτικοί ανήκουμε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εισηγητικό έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να επανεξετάσει το ζήτημα παροχής άδειας και σε όσους έχουν τέκνο 2-4 ετών, όπως ισχύει για όλους του δημόσιους υπαλλήλους.

Ωστόσο, το αίτημά μας για χορήγηση πλήρους 9μηνης άδειας ανατροφής, όπως ισχύει για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προσκρούει στη γνωμοδότηση 64/2008 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή από τον τότε Υπουργό εσωτερικών (12 χρόνια πριν!!!) και ισχύει για όλους τους νεοδιόριστους δημόσιους υπαλλήλους. Η εν λόγω γνωμοδότηση περικόπτει μέρος της άδειας ανάλογα με την ημερομηνία διορισμού και την ηλικία του τέκνου του εκπαιδευτικού.

Ωστόσο, ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ανήθικο να μας αποκαλούν “νεοδιόριστους” ενώ δεν είχαμε ποτέ το δικαίωμα από το κράτος να διοριστούμε και ταυτόχρονα δουλεύουμε ως αναπληρωτές στον ίδιο εργοδότη (Υπουργείο Παιδείας) εδώ και 10,15 ή και 20 χρόνια, έχοντας τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά ποτέ τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα οι ηθικές, οικονομικές και συναισθηματικές επιπτώσεις για εμάς και τις οικογένειές μας, λόγω της χρόνιας αδιοριστίας αλλά και των συνεχών μετακινήσεων, κάθε χρόνο σε διαφορετικό τόπο πρόσληψης, είναι τεράστιες.

Ζητάμε, λοιπόν, να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία να δίνεται πλήρες το δικαίωμα στην 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου σε όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε ηθικά αλλά και να αποκτήσουμε τα πλήρη νόμιμα δικαιώματα των μονίμων.

Η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αδιαφορεί και να καθυστερεί, χωρίς να σέβεται τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Η ομάδα
“Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ”

 

Διαβάστε ακόμη…

«Νεοδιόριστοι – Άδεια ανατροφής»… σε Αναμονή!

Περικοπή δικαιωμάτων στην άδεια ανατροφής τέκνου Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!