ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μισαναπηρική συμπεριφορά σε βάρος του Λευτέρη Κοκογιαννάκη στα Χανιά

Ο ανάπηρος συμπολίτης μας Λευτέρης Κοκογιαννάκης, που έγινε γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο από τον ρόλο του «Ντόντου» στο σήριαλ του Θοδωρή Παπαδουλάκη στο Mega «Κομάντα και Δράκοι», έπεσε θύμα μισαναπηρικής συμπεριφοράς στα Χανιά.

Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης επιδεικνύει αξιοθαύμαστη κοινωνική δραστηριότητα και μάλιστα ως αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, συμμετέχει και στην οργανωτική επιτροπή του φετινού Χανιώτικου Καρναβαλιού, ενώ είναι και ένας από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας chaniaships.com

Επιπλέον, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ απασχολείται και σε επιχείρηση χαρτικών ειδών στο κέντρο της πόλης των Χανίων εξυπηρετώντας τους πελάτες του καταστήματος με άψογο τρόπο.

Μόνο που ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε αυτό το οποίο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μια γυναίκα μπήκε στο κατάστημα και ο Λευτέρης προθυμοποιήθηκε να την εξυπηρετήσει.

Όπως καταγγέλλει η αδελφή του, Σπυριδούλα Κοκογιαννάκη, η εν λόγω γυναίκα όχι μόνο αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει αλλά με απαράδεκτα απαξιωτικό τρόπο του είπε:

«Άτομα σαν και εσένα δεν θα έπρεπε να δουλεύουν εδώ»!

Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης της ανέφερε πως μπορούσε να την εξυπηρετήσει, αλλά εκείνη επέμενε να δει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στον οποίο – όπως καταγγέλλει η αδελφή του Λευτέρη – επανέλαβε τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς επιπλήττοντάς τον μάλιστα, επειδή προσέλαβε ΑμεΑ.

Προς τιμήν του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όχι μόνο υπερασπίστηκε τον Λευτέρη, αλλά έδιωξε και την γυναίκα με την απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία προκαλεί και εύλογο προβληματισμό καθώς το 2023 είναι αδιανόητο να υπάρχουν «άνθρωποι» που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία υποτιμητικά.

Η καταγγελία της κας Κοκογιαννάκη

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *