ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Σχολειά για θέματα αναπηρίας

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης υλοποιεί το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα με θέμα: “Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα διαφορετικότητας και αναπηρίας”.

 

 

Ο Σύλλογος «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» άρχισε να πραγματοποιεί Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε γυμνάσια και λύκεια της Πιερίας και έχει ως στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας όπως διαμορφώνονται στις τρέχουσες συνθήκες.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται από εκπαιδευμένο προσωπικό της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και έχει ως βασικό άξονα να ανακαλύψουν οι μαθητές των τυπικών σχολείων τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες των ατόμων με αναπηρία με απώτερο σκοπό να αναπτυχθεί η ενσυναίσθησή τους και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα.

Ο Πρόεδρος της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» κ. Δημήτρης Καραπούλιος δήλωσε τη σημασία και το ρόλο που παίζει η συνεργασία των σχολείων και κάλεσε όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://merimnakaterini.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *