MORE AND MORE

Μένουμε Σπίτι και… συνεχίζουμε να παίζουμε με τα παιδιά μας!

Παιχνίδια για να περάσετε Ευχάριστα με τα Παιδιά σας στο Σπίτι!

2o μέρος…

 

της Γιώτας Ευσταθίου – Θεατρολόγος – Ηθοποιός

 

Δείτε το 1ο μέρος εδώ…

Το επόμενο παιχνίδι… απαιτεί ταχύτητα και καλή γνώση των αντικειμένων που βρίσκονται στο σπίτι.

Μέσα σε μια πάνινη σακούλα έχετε τοποθετήσει χαρτάκια με γραμμένα αντικείμενα που κάποιος μπορεί να βρει μέσα στο σπίτι. Διαλέγει ο κάθε παίκτης ένα χαρτάκι και ό,τι λέει το χαρτί πρέπει να το βρείτε και να το φέρετε γρήγορα σ’ εκείνον που κρατάει την πάνινη σακούλα. Ο πιο γρήγορος κερδίζει!

 

Messy play… για τη συνέχεια!

Παίρνουμε εφημερίδες και παλιά χαρτιά. Τα κόβουμε σε άπειρα κομμάτια και αρχίζουμε τον χαρτοπόλεμο μεταξύ μας. Τα πετάμε σαν βροχή, σαν χιόνι ψηλά στο ταβάνι και περιμένουμε να πέσουν πάνω μας, σαν ρύζι σε γάμο, κοιμόμαστε στο πάτωμα ανάμεσα στα χαρτιά μας, κάνουμε πως είναι θάλασσα και κολυμπάμε μέσα τους, καλύπτουμε τον συμπαίκτη μας με αυτά σαν να ήταν η άμμος στην παραλία, τα βάζουμε για περούκα στα μαλλιά μας και ότι άλλο μας έρθει στο νου.

Στο τέλος, όλοι μαζί, τα μαζεύουμε, σε μεγάλη σακούλα, προσποιούμενοι ότι μαζεύουμε την βροχή μέσα στο σύννεφο. Το οποίο θα ρίξει και πάλι το νεράκι την άλλη μέρα. Προσοχή! δεν τα πετάμε, τα κρατάμε για άλλη φορά.

Τις ευεργετικές ιδιότητες του messy play μπορούμε να τις αναλύσουμε σε ξεχωριστό άρθρο, κάποια άλλη φορά. Γενικά, έχουμε αυτοσχεδιάσει, έχουμε παίξει «βρώμικα”, έχουμε εκτονωθεί αρκετά, έχουμε γελάσει, διασκεδάσει και κυρίως έχουμε χαλαρώσει.

 

 

Κάτι πολύ Δημιουργικό…

Σε ρολό χαρτί ή πολλά Α3 χαρτιά ενωμένα, θα άφηνα το παιδί να κάνει αποτυπώματα με τις πατούσες και τις παλάμες του, βουτώντας τες μέσα σε χρώμα. Θα το άφηνα επίσης να ζωγραφίσει με τα δάχτυλα. Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό. Κάποιες φορές και οι γονείς!!!

Αφού, πλύνουμε καλά χέρια και πόδια και ό,τι άλλο είχαμε λερώσει, θα άρχιζα σιγά σιγά να βάλω τα παιδια σε διαδικασία χαλάρωσης με…

 

Ένα παιχνίδι αφής…

Μέσα σε σακούλες πάνινες τοποθετήστε διάφορα αντικείμενα, κλείστε τα μάτια του συλλέκτη και αφήστε τον να βρει τί πιάνει κάθε φορά με το χέρι του.

Καθώς πάμε σιγά- σιγά προς το τέλος των σημερινών παιχνιδιών μας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα πολύ αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών:

 

 

Παιχνίδια με Νερό…

Είναι πολύ αγαπητά σ’ αυτές τις ηλικίες. Δώστε τους μια κατσαρόλα με νερό, ένα σφουγγάρι και αμέτρητα αντικείμενα να πλένουν, να έχουν μέσα, να βυθίζουν. Ή ακόμα κι στο νεροχύτη, να πλένουν τα δικά τους κατσαρολικά, όσο εσείς πλένετε τα δικά σας, να κανουμε και καμία δουλειά κι εμείς. Μην ξεχνάτε όλα τα ζυμαρικά για τα οποία τρελαίνονται και ίσως βρείτε και εσείς λίγο χρόνο να χαλαρώσετε.

 

Αυτές ήταν μερικές ακόμη δραστηριότητες τις οποίες θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε. Θα σας προτείνω κατά διαστήματα και άλλες. Παραλλαγές μπορείτε να κάνετε όσες θέλετε!

 

Διαβάστε ακόμη…

Παιχνίδια για να περάσετε Ευχάριστα με τα Παιδιά σας στο Σπίτι!

Γράφει: η Γιώτα Ευσταθίου – Θεατρολόγος – Ηθοποιός

ΥΓ. Θα ήθελα να μου στείλετε κι εσείς τα σχόλιά σας, αν κάποιες από τις προτάσεις μου δοκιμάσατε και σας άρεσαν ή αν θέλετε κάποια διευκρίνιση. Τέλος εάν τραβήξετε κάποιο βίντεο παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερα να μας το στείλετε, να το μοιραστούμε και με άλλους γονείς. Επικοινωνία: team@nevronas.gr και με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

Σας φιλώ, θα τα πούμε πάλι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!