Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Recent

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026

      «Κι όμως Μπορώ»… να γίνω ένας άνθρωπος που κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο

      July 23, 2026

      REFRAME by Nevronas.gr + EVArtist: Eικαστικός διάλογος με την επικαιρότητα και την αναπηρία

      July 22, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

      July 28, 2026

      Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

      July 28, 2026

      Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

      July 27, 2026

      Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

      July 25, 2026

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • PROJECTS
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Home » Live “Μιλάμε για την Οδική Ασφάλεια”
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Live “Μιλάμε για την Οδική Ασφάλεια”

    March 9, 20215 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Nevronas υποδέχεται την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, την Παραολυμπιονίκη του Στίβου κυρία Δήμητρα Κοροκίδα και την Αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κυρία Αδαμαντία Ζαχαριάδη.

     

    Στα live Open your Mind του nevronas.gr το Σάββατο 13 Mαρτίου 2021 στις 19:00 θα έχουμε την ευκαιρία να εστιάσουμε στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας.

    Ο Νικόλας Τσιλιβαράκος και ο Νίκος Παγίδας θα υποδεχτούν την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και θα συζητήσουν μαζί της για την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων, τη σπουδαιότητα της καλλιέργειας παιδείας στην άσφαλτο, τα στερεότυπα που υπάρχουν στην οδήγηση και τη συμπεριφορά των οδηγών απέναντι στα ζώα. Η κυρία Δανέλλη – Μυλωνά μέσα από την πολυετή εμπειρία της και το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί θα ενημερώσει για τα προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην οδική ασφάλεια καθώς και για νέα προγράμματα που σχετίζονται με την οδήγηση και τα Άτομα με Αναπηρία.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Παραολυμπιονίκη του Στίβου κυρία Δήμητρα Κοροκίδα και την Αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κυρία Αδαμαντία Ζαχαριάδη. Οι δυο σπουδαίες αθλήτριες μέσα από τις προσωπικές τους αφηγήσεις θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της οδικής ασφάλειας, θα μας παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία κατά τις μετακινήσεις τους στην πόλη και θα μας μεταδώσουν μηνύματα ζωής.

    Η εκπομπή θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom στην επίσημη σελίδα του nevronas.gr στο facebook.

    Στη τεχνική υποστήριξη και συντονισμό η Ελισάβετ Λάτσιου.

    Σας περιμένουμε στην παρέα μας!

    Δείτε το facebook event εδώ…

    «Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τα παιδιά και τους νέους από 5 έως 29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών & 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών. Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων.» (Πηγή: www.ioas.gr)

    Η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά έχει σπουδάσει Οικονομικά, και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σε θέματα Yπηρεσιών Δικτύων Νέας Τεχνολογίας και Εφαρμογών Τηλεματικής. Εργαζόταν στον ΟΤΕ από το 1979. Ως Διευθύντρια του ‘Έργου Ανάπτυξης-Αξιοποίησης ISDN στον ΟΤΕ, ανέλαβε το συντονισμό των Υπηρεσιών του για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επέκτασης του πανελλαδικά και είχε σημαντική συμβολή στη στρατηγική επέκτασης του Οργανισμού και των ευρυζωνικών δικτύων. Διετέλεσε Προϊσταμένη Υπηρεσιών & Προϊόντων Προστιθέμενης Αξίας και Διευθύντρια του Έργου Εφαρμογών Τηλεματικής & Νέων Υπηρεσιών του ΟΤΕ. Το 1995 ως πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού IMIMG, ηγήθηκε των ομολόγων της από 32 Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς σε 28 χώρες και είχε ουσιαστική συμβολή στην προώθηση του Ευρωπαϊκού Προτύπου διεθνώς. Από τις 12 Μαΐου 2005 είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που ιδρύθηκε μετά τον άδικο θάνατο του γιού της Πάνου. Αφιερώθηκε στην ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων για την ενδυνάμωση της Κουλτούρας και Παιδείας Οδικής Ασφάλειας. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. (όπως το Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, 2011, Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη Σουηδική Κυβέρνηση για τη συμβολή της στη δημιουργία του ISO 39001 κ.ά.). Εκπροσωπεί το Ινστιτούτο στον ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι μέλος στο UN HLP Advisory Board προεδρεύοντος του Jean Todt, προέδρου της FIA και UN SG Special Envoy for Road Safety.

    dimitra-korokidaΗ Δήμητρα Κοροκίδα είναι αθλήτρια με αναπηρία η οποία ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το Para Badminton και το Τένις με αμαξίδιο. Το 2005 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να μείνει παραπληγική. Πριν το ατύχημα ήταν αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και άλλων τριών κορεάτικων πολεμικών τεχνών με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005), μάλιστα, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε, δηλ. το τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.
    Οι μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει σημειώσει από το 2010 και μετά στα Παραολυμπιακά αθλήματα και συγκεκριμένα στον στίβο είναι:
    α) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2013 στη Λυών στον ακοντισμό με επίδοση που αποτέλεσε ευρωπαϊκό ρεκόρ στη κατηγορία της,
    β) η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2015 στη Ντόχα στη σφαιροβολία,
    γ) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία και του Χάλκινου στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2016 στο Γκροσέτο και
    δ) η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη σφαιροβολία.
    Το 2015 και 2016 αναδείχθηκε «Καλύτερη Αθλήτρια με Αναπηρία» στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού ως «Καλύτερη Αθλήτρια με αναπηρία στο Στίβο».
    Από το 2017 όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το Para Badminton, έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, αντιπροσώπευσε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018 στη Γαλλία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019 στην Ελβετία, όπου και αποτέλεσε την πρώτη ελληνική συμμετοχή σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση για το Para Badminton.
    Η Δήμητρα εκτός από μια σπουδαία αθλήτρια είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και έντονο το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Είναι ιδρύτρια και προπονήτρια του Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών ΣΑΤΖΑ στο Χαλάνδρι Αττικής, πρόσκοπος στο 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης και Πρέσβειρα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

    Η Aδαμαντία Ζαχαριάδη είναι Αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Η φράση που την χαρακτηρίζει και την ακολουθεί στην καθημερινότητα της είναι… “Όλα μπορούν να επιτευχθούν με εξάσκηση”.

    Η Αδαμαντία είναι Πρωταθλήτρια ΑμεΑ σπάθης με 2η θέση και ξίφους μονομαχίας με 3η θέση για το 2019-20.

    Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του nevronas.gr εδώ…

     

     

     

    Σάββατο 13/3/2021 στις 19:00, στην επίσημη σελίδα του nevronas.gr στο facebook.

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΓνωρίστε το estiaportal.gr… Διαδικτυακή πύλη Εκπαιδευτικής και Δημιουργικής απασχόλησης!
    Next Article O Βαγγέλης Βρόντζος χρειάζεται τη βοήθειά μας…

    Δειτε και αυτα

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026

    Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

    July 25, 2026

    REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

    July 24, 2026

    «Για τον Θοδωρή, για τα παιδιά της γαλαρίας και τις υποτιμημένες ζωές μας»: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

    July 24, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η Σιωπή του Άργους: Όταν ο Ικανοτισμός Στραγγαλίζει την Ενσυναίσθηση

    July 20, 2026

    Υπάρχει μια τρομακτική στιγμή στην ιστορία των κοινωνιών, όπου οι δομές αποκαλύπτουν το πιο σκληρό…

    Θα χορεύουμε με το καρπούζι στο χέρι

    July 6, 2026

    «Υγιή κτίρια», νευροδιαφορετικότητα και γνωστική λειτουργία: ο ρόλος του εσωτερικού περιβάλλοντος στη μάθηση και την ευεξία

    June 18, 2026

    Όταν το σώμα γίνεται έργο τέχνης: Η αναπηρία ως δημιουργική εμπειρία και όχι ως περιορισμός

    June 15, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • Buy Now
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.