ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN στη Λάρισα

Τρία νέα έργα ύψους 5,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην πόλη της Λάρισας και μεταξυ τους ένα Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο Down.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάσσονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 τα έργα:

-Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN
-Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου)
-Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου εκπαιδευτικών μονάδων και την κατασκευή παιδικής χαράς

Όπως ανακοινώθηκε:

Σεμινάριο για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε δημοτικούς υπαλλήλους στη Λάρισα

Σεμινάριο για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε δημοτικούς υπαλλήλους στη Λάρισα

«Εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα νέο έργο προκειμένου τα παιδιά με Σύνδρομο «Down» στη Λάρισα να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Παράλληλα εντάξαμε την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης σε τρεις νέους δρόμους καθώς και την δημιουργία νέας παιδικής χαράς και την αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων σχολείων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργα που συνδυάζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του αισθήματος αλληλεγγύης των πολιτών. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγχρονίζουν τις πόλεις μας με την εποχή και τις ανάγκες των ανθρώπων, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: www.thessaly.gov.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *