ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ – ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΠΕΥΚΗΣ

Την οργή του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για το γεγονός ότι εισέβαλαν στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης η προϊστάμενη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Β’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας Νίνου Β. και η υπεύθυνη ειδικής αγωγής της Β Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας κ. Καλιακάτσου για να ανακοινώσουν σε τρεις εκπαιδευτικούς του ΕΒΠ ότι επίκειται η μετακίνησή τους προς άλλα σχολεία της Πεντέλης και του Παπάγου.

 

Αναλυτικά…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ – ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΠΕΥΚΗΣ

Με ιδιαίτερα αισθήματα οργής και αγανάκτησης το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου πληροφορήθηκε από τις/τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης όσα διαδραματίσθηκαν κατά την πρόσφατη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σχολείο της Προϊσταμένης Εκπ/κών Θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας κας Νίνου Β. και της υπεύθυνης ειδικής Αγωγής της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας κας Καλιακάτσου.

Οι εν λόγω κυρίες χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα προ ολίγων ημερών εισέβαλαν στο σχολείο και αγνοώντας πλήρως και επιδεικτικά τον Διευθυντή του Σχολείου απευθύνθηκαν στις τρεις συναδέλφους του Ε.Β.Π. του σχολείου ανακοινώνοντάς τους ότι επίκειται η μετακίνησή τους προς άλλα σχολεία της Πεντέλης και του Παπάγου ενώ εξέφρασαν κρίσεις και χαρακτηρισμούς για το πλήθος των ακουόντων εκπαιδευτικών (δασκάλων Π.Ε. 70) που απασχολούνται στο σχολείο λέγοντας ότι είναι πολλοί και θα πρέπει να μετακινηθούν αφήνοντας μόνο τους κωφούς δασκάλους στο συγκεκριμένο σχολείο τονίζοντας μάλιστα ότι ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη είναι ιδιαίτερα μικρός και πρέπει να αυξηθεί.

Διαβάστε | Οι γονείς αγωνιούν… Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας έκλεισε!

Οι γονείς αγωνιούν… Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας έκλεισε!

Προφανώς οι εν λόγω κυρίες πλήρως άσχετες σχετικά με το νομικό πλαίσιο και το πρωτόκολλο που διέπει τη λειτουργία των σχολείων της ειδικής αγωγής εκτελώντας εντολές του ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να συρρικνώσουν μέχρις εξαφανίσεως και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης, όπως ακριβώς έκαναν στην αρχή της σχολικής χρονιάς με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο).

Πληροφορούμε την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι οι τρεις συναδέλφισσες Ε.Β.Π. που υπηρετούν στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης είναι απόλυτα αναγκαίες για την κάλυψη και εξυπηρέτηση των επτά (7) παιδιών του σχολείου που έχουν αναπηρία (κάποια από αυτά ιδιαίτερα βαριά αναπηρία) και οι προτάσεις των δύο «αρμοδίων» κυριών (Προϊσταμένης Εκπ/κών Θεμάτων & υπεύθυνης ειδικής αγωγής) της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας να παραμείνει στο σχολείο μόνο η μια συνάδελφος Ε. Β. Π. από τις τρεις και να βοηθούν και οι εκπαιδευτικοί στην εξυπηρέτηση των ανάπηρων παιδιών (άλλαγμα, μετακίνηση κ.λπ.) μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθούν.

Επιπρόσθετα η παρουσία ακουόντων δασκάλων και εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με την παρουσία κωφών εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη από το πρωτόκολλο λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου και έχει στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα κωφά και βαρήκοα παιδιά ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία στον αυξημένο βαθμό δυσκολίας εκμάθησης της γλώσσας και των υπολοίπων δομικών στοιχείων του αναλυτικού προγράμματος για τα κωφά και βαρήκοα παιδιά.

Προφανώς όλα τα παραπάνω τα αγνοούν οι υπεύθυνοι της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας και τους καλούμε να ενημερωθούν απολύτως και να πάψουν να αυθαιρετούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της ειδικής αγωγής και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης και τα μέλη του Ε. Β. Π. του συγκεκριμένου σχολείου:

  • να συνεχίσουν να εργάζονται φιλότιμα και απρόσκοπτα, όπως ήδη κάνουν, στην υπηρεσία των παιδιών – μαθητών/μαθητριών του σχολείου τους,
  • να μην εκτελούν κανενός είδους προφορικές εντολές από την πλευρά της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρά να ζητούν εγγράφως και με αιτιολογία οποιαδήποτε εντολή τους απευθύνεται,
  • να μην επιτρέπουν τις απροειδοποίητες και χωρίς αιτιολογία επισκέψεις των υπευθύνων της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την αδικαιολόγητη εμπλοκή τους σε ζητήματα διοίκησης της σχολικής μονάδας παρακάμπτοντας τον Διευθυντή του Σχολείου και τον Σύλλογο των Διδασκόντων,
  • να ενημερώνουν άμεσα το σωματείο (Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) για οποιαδήποτε ενέργεια της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου τους.

Καλούμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης σε από κοινού προσπάθειες και αγώνες ώστε να μην συρρικνωθεί η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης είτε με αύξηση των μαθητών στα τμήματα είτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μελών Ε. Β. Π. από το συγκεκριμένο σχολείο κάτι που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ – ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΠΕΥΚΗΣ

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *