ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανική επίσκεψη και συνεργασία για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ!

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον Απρίλιο: μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον  Αυτισμό, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ ως Υπεύθυνος Φορέας Δράσεων ΑμεΑ για το YOUTH COUNCIL ALLIANCES, υποδέχθηκε στην έδρα του στον Πειραιά, τον Ισπανό γιατρό και εθελοντή δρασεων ΑμεΑ κύριο Emilio Carbajo Vazquez.

 

Ο κύριος Εμίλιο Βάσκεζ ενημερώθηκε για τις δράσεις του ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ σχετικά με τον Αυτισμο, τόσο στα πλαίσια του YCA, του European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και της Ιnternational Inclusive Taekwondo Association την οποία εκπροσώπεί στην Ελλάδα. Ξεναγήθηκε σε δομές εκπαίδευσης και φιλοξενίας Αυτιστικών και ενημερώθηκε για ένα πρότυπο σύστημα εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται στην δομή Αστεριών Δράσεις στην Δάφνη.

Ο κύριος Βάσκεζ παρακολουθησε συνεδρίες Special Needs Taekwondo με συμμετέχοντες άτομα με βαρύ Αυτισμο και Νοητική Υστέρηση, έμαθε για τα οφέλη της δραστηριότητας στην εξέλιξη των συμμετεχόντων και τέλος αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση, την διατροφή και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αυτιστικών με την Ψυχολόγο διευθύντρια του κέντρου Αστεριών Δράσεις κυρία Κλειώ Λιναράκη.

Τα οφέλη και για τις δύο πλευρές ήταν πολλά δεδομένης της προϋπηρεσίας του κυρίου Βάσκεζ για αρκετά χρόνια σε Ορφανοτροφειο αυτιστικών παιδιών στο Εκουαδόρ και της μακράς εμπειρίας της κυρίας Κλειούς Λιναράκη ως ψυχολόγου στην εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών και εφήβων.

Τελειώνοντας την επίσκεψη του ο κύριος Βάσκεζ μας κάλεσε να επισκεφθούμε την Ισπανία και να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση θεραπευτών και εκπαιδευτών στην δομή στην οποία θα φτιάξει για Άτομα με Αναπηρίες και μειωνοτικές ομάδες, πρόσκληση την οποία απιδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά.

(για τις φωτογραφίες έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οι συμμετέχοντες υποβάλλονται κάθε εβδομάδα υποχρεωτικά σε rapid test. Ο κύριος Βάσκεζ έχει εμβολιαστεί πλήρως)

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *