ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονική διαδικασία αποζημίωσης Θεραπειών Ειδικής Αγωγής

special-needs
Υποβάλετε αίτημα και αποζημιωθείτε για τις εργοθεραπείες, τις λογοθεραπείες ή /και τις ψυχοθεραπείες σας, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

 

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • το ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους
  • τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή
  • έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός/η δικαιούχος ή συνδικαιούχος
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου

Καντε την άιτηση σας εδώ…

 

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε μια μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία.
Μέχρι σήμερα, οι γονείς υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές για ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται. Από σήμερα, θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr/ με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!