ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρικό κοινόχρηστο ποδήλατο για Άτομα με Αναπηρία από το ΑΠΘ και την Brainbox στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο ηλεκτρικό κοινόχρηστο ποδήλατο για Άτομα με Αναπηρία, το σχεδίασε η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία Brainbox και το παρουσίασαν στο κοινό πριν από λίγες μέρες (31/7/2020) στην Παραλιακή Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

 

Το ποδήλατο θα διαχειρίζεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραπληγικών, για τον επόμενο 1 χρόνο για να το χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέλος του συνδέσμου, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Ένα ακόμη ποδήλατο για ΑμεΑ θα φτάσει στο Ρέθυμνο της Κρήτης τις επόμενες ημέρες και τον Οκτώβριο ένα τρίτο στο Αγρίνιο!

Πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο ποδήλατο για ΑμεΑ;

Ποδήλατο για δύο. Ο ένας κάθεται στη θέση του οδηγού, κάνει πεντάλ ή και όχι, αφού το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί και με μπαταρία, και ο χρήστης του αναπηρικού αμαξιδίου κάθεται στην μπροστινή ειδική κατασκευή, η οποία μοιάζει με μικρή πλατφόρμα.

Ανάλογα με τον φορτιστή που έχει το ποδήλατο, μπορεί να προσφέρει αυτονομία 30 χλμ. (μικρός φορτιστής), 60 χλμ. (μεσαίος φορτιστής, όπως αυτός που διαθέτει το συγκεκριμένο ποδήλατο) και 70-100 χλμ. (μεγάλος φορτιστής). Η φόρτισή του μπορεί να γίνει και σε μία συμβατική οικιακή πρίζα.
Ποδηλατάδα στα χρόνια του κορονοϊού

Το ΑΠΘ, μετά από μήνες εργασιών, έβγαλε ένα ποδήλατο ολοκαίνουργιο τη στιγμή που έπρεπε, δηλαδή αφού παραδόθηκε στους ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης ο νέος ποδηλατόδρομος στη λεωφόρο Νίκης!

Πρόκειται για μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, που διευκολύνει τη συμμετοχή των ΑμεΑ, και όχι μόνο, σε μία συλλογική εμπειρία, την ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, θα καταγράφονται οι διαδρομές που πραγματοποιούνται με το νέο ποδήλατο και θα συλλέγονται απαραίτητα στοιχεία ώστε να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε μία πιο προσβάσιμη και βιώσιμη πόλη, καλύτερη για όλους στις μετακινήσεις.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *