ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το Εισιτήριο” του Χάρη Σταθόπουλου με Ακουστική Περιγραφή και υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους από την Liminal!

Ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal μας προσκαλεί στην πρώτη διαδικτυακή προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους “Το Εισιτήριο” του Χάρη Σταθόπουλου με Ακουστική Περιγραφή και υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους!

 

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις 20:00, συνδεόμαστε για να απολαύσουμε την πρώτη δημόσια ψηφιακή προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Το Εισιτήριο”. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ, ενώ θα είναι παρόντες ο σκηνοθέτης, συντελεστές της ταινίας και η ομάδα της Ακουστικής Περιγραφής για μια ανοιχτή συζήτηση μετά την προβολή.

«Το Εισιτήριο», σε σκηνοθεσία Χάρη Σταθόπουλου, αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας πάνω στην Ακουστική Περιγραφή μιας ομάδας σπουδαστών που, τον Δεκέμβριο του 2019, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Τhe Fundamentals of Audio Description – Intensive Training” με εισηγητή τον Δρα. Joel Snyder.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο “Η εικόνα σε λέξεις – 11 μέρες για την Ακουστική Περιγραφή” που διοργάνωσε η liminal με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, o Dr. Joel Snyder, πρωτοπόρος στην Ακουστική Περιγραφή (A.D.) στις ΗΠΑ και ένας από τους πιο καταρτισμένους περιγραφείς παγκοσμίως, μοιράστηκε μαζί μας τις βασικές αρχές της Ακουστικής Περιγραφής και τις απεριόριστες εφαρμογές της σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα.

Δείτε την Συνέντευξη (Βίντεο) «Όταν η Εικόνα γίνεται Λόγος»… Η Ακουστική Περιγραφή με τον Dr. Joel Snyder

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου υπό την καθοδήγηση του Dr. Joel Snyder, η ομάδα δημιούργησε το πρωτότυπο σενάριο Ακουστικής Περιγραφής για την ταινία “το Εισιτήριο”. Την τελική επιμέλεια τού σεναρίου ανέλαβε η ακουστική περιγραφέας Κερασία Μιχαλοπούλου και την αφήγηση του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Θάνος.

Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Basement Productions.

Συντελεστές Ακουστικής Περιγραφής:
Ηχοληψία – μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα
Σενάριο: Μαρία Θρασυβουλίδη, Κατερίνα Νιάνιου, Ισμήνη Καραντζή, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Βανέσσα Καλπία.
Επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Για το Εισιτήριο…
Ακολουθούμε την πορεία ενός εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς αλλάζει χέρια. Κάθε άνθρωπος που το παίρνει κουβαλάει μια δική του ιστορία και μία πτυχή της σύγχρονης Ελλάδας. Μία κοινωνική καταγραφή της κρίσης στη χώρα.

Η ταινία απέσπασε 17 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Συντελεστές
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χάρης Σταθόπουλος 
Παίζουν: Δήμητρα Σύρου, Στέφανος Μουαγκιέ, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Βαρθής, Θανάσης Χαλκιάς, Ελπίδα Νικολάου, Αντώνης Στάμος
Παραγωγοί: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Χάρης Σταθόπουλος
Παραγωγή: t-shOrt

Για να παρευρεθείτε στην ψηφιακή μας εκδήλωση, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις 20:00, συνδεθείτε εδώ!

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διερμηνεία στην ΕΝΓ και στην ταινία υπότιτλοι για Κωφούς και Βαρήκοους.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://liminal.eu/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *