ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» για ένατη χρονιά μας προσκαλεί!

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό», ανοίγει για ένατη χρονιά τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους με και χωρίς ΔΑΦ και τους γονείς τους. Μαζί θα τραγουδήσουμε μελωδίες και αγαπημένους στίχους, ανοίγοντας «Ένα παράθυρο μικρό» στη ζωή, την ελπίδα, τη φιλία και τη χαρά. Εδώ, «γλώσσα επικοινωνίας» γίνονται οι νότες, οι ήχοι και ο ρυθμός, ενώ το πιάνο, η φλογέρα ή το σαξόφωνο αποτελούν τα μέσα αυτής της επικοινωνίας.

 

Ελάτε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, να γεμίσουμε τα Σάββατα 23, 30 Οκτώβρη και 6, 13, 20 Νοέμβρη, με περισσότερo φως, έμπνευση και μουσική.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5–7 και 8–11 ετών με και χωρίς διαταραχή του αυτιστικού φάσματος και τους γονείς τους. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε | Autism Stories | Το Ίδρυμα Ωνάση πάντα δίπλα στον Αυτισμό!

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Για παιδιά 5–7 και τους γονείς τους: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος

Για παιδιά 8–11 ετών και τους γονείς τους: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος

Άκου, δες και μπες στο ειδικά μελετημένο μουσικό παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις σου. Οι μουσικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα σου για να προσαρμόσουν όλες τις μουσικές δραστηριότητες στις δικές σου επιθυμίες και ικανότητες. Στο εργαστήριο «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό», οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Η τέχνη της μουσικής ξεπερνά τη λεκτική επικοινωνία, ταξιδεύει και φέτος σε νέους προορισμούς, σε πόλεις της περιφέρειας, και ενισχύει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.onassis.org/

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *