ΑΠΟΨΕΙΣ

“Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι μια γροθιά”

Ένας άνθρωπος που τυγχάνει ευρείας αποδοχής και σεβασμού στην Ειδική Αγωγή, ο πρώην Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου Σπύρος Κονταράκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πήρε θέση για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ – Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να είναι ενωμένοι και μίλησε για την αναγκαιότητα της λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

 

 

Καλησπέρα σε όλους τους γονείς του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, πραγματικά δεν ήθελα να παρέμβω μετά τη συνταξιοδότηση μου. Όμως μετά τα τελευταία γεγονότα θεωρώ υποχρέωση μου να καταθέσω την άποψη μου.

Έμεινα έκπληκτος από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με τις απαράδεκτες προτάσεις. Ποια η ΟΛΜΕ,που μέχρι τον Αύγουστο δεν ήξερε τι είναι τα ΕΕΕΕΚ και τι παιδιά εκπαιδεύουν. Προτείνει στα πλαίσια της ευγονικής φιλοσοφίας να γίνει αναγκαστικός έλεγχος για covid στα παιδιά μας και δεν το ζήτησε για όλο το μαθητικό πληθυσμό.

Λοιπόν τα ΕΕΕΕΚ λειτουργούν με το μισό μαθητικό πληθυσμό, γιατί οι γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η εκπαίδευση που παρέχεται στα ΕΕΕΕΚ είναι υψηλού επιπέδου και μου έκανε εντύπωση που οι εκπαιδευτικοί δεν αντέδρασαν στο ρόλο του παρκαδόρου που τους ανέθεσαν.

Προφανώς δεν γνωρίζει η ΟΛΜΕ ότι αυτήν τη στιγμή η αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών στη χειρότερη περίπτωση είναι 1 προς 1.

Προφανώς δε γνωρίζει η ΟΛΜΕ τους συνεταιρισμούς και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα σχολεία μας.

Προφανώς δε γνωρίζει η ΟΛΜΕ ότι στον αυτισμό το χειρότερο είναι να σπας τη ρουτίνα.

Προφανώς δε γνωρίζει ότι η τηλεκπαίδευση στα παιδιά μας δε μπορεί να γίνει ως σύγχρονη.

Μάλλον δε γνωρίζει ότι τα παιδιά των ιδρυμάτων κατά πλειοψηφία φοιτούν στα σχολεία μας και είμαστε η όαση στη ζωή τους.

Ίσως δε γνωρίζει ότι μαζί με την εκπαίδευση παρέχεται και θεραπευτική αγωγή που είναι τόσο απαραίτητη στην εξέλιξη των παιδιών μας.

Ίσως δεν ξέρει ότι σε δύο ΕΕΕΕΚ στην Ελλάδα λειτουργούν και κολυμβητικές δεξαμενές όπου οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν εκγύμναση και θεραπείες, προς μεγάλη ευχαρίστηση των μαθητών μας.

Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθει.

Μέχρι τότε όμως γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι μια γροθιά, διεκδικώντας ακόμα ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων μας.

Σας εύχομαι το καλύτερο για τα παιδιά μας.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Κονταράκη για την άδεια αναδημοσίευσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *