Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026
      Recent

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026

      REFRAME: Όταν η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά

      August 14, 2026

      REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

      August 5, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

      August 19, 2026

      Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

      August 18, 2026

      Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

      August 17, 2026

      Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

      August 17, 2026

      Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια για το ελληνικό Παρα Τζούντο στη Χαϊδελβέργη

      August 16, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » Γίνε υπερήρωας για τον πλανήτη: Διαδραστική εκδήλωση με το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γίνε υπερήρωας για τον πλανήτη: Διαδραστική εκδήλωση με το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη

    June 5, 20225 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Μόνο μία Γη» (Only one Earth). Αυτό είναι το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και αυτό ακριβώς είναι το θέμα του πιο πρόσφατου οικολογικού παραμυθιού «Γιατί Σβήσαμε το Γράμμα Β» της Ελένης Ανδρεάδη που ακούσια ήρθε ως προάγγελος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

     

    Στον πυρήνα των προγραμματισμένων δράσεων τίθεται ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, όμως συχνά αγνοείται ή υποβαθμίζεται: Ο πλανήτης είναι το μοναδικό μας σπίτι με πεπερασμένους πόρους, τους οποίους η ανθρωπότητα οφείλει να διαφυλάξει.

    Παρασκευή 17/06 11 π.μ. Γουδή, στο KIDS DREAM FESTIVAL (Άλσος Στρατού – είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κατεχάκη).

    Γίνε υπερήρωας για τον πλανήτη: Διαδραστική εκδήλωση με τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη με αφορμή το νέο της βιβλίο «Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β».

    Το KIDS DREAM FESTIVAL και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστική εκδήλωση με αφορμή το εικονογραφημένο βιβλίο της Ελένη Ανδρεάδη.

    Έλα κι εσύ στην ομάδα μικρών υπερηρώων που σώζουν τον πλανήτη!
    Μάθε γιατί ο πλανήτης μας είναι μοναδικός και σε χρειάζεται να τον προστατέψεις.
    Μάθε πώς να φτιάξεις την μπέρτα σου και ανάλαβε δράση για την Ομάδα Α, μέσα απο βιωματικά παιχνίδια!

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!
    Για παιδιά από 4 ετών
    Ενημερωθείτε για τα εισιτήρια εισόδου και αγοράστε έγκαιρα τo δικό σας ΕΔΩ…

    Η βραβευμένη συγγραφέας απευθύνεται για μια ακόμη φορά στα παιδιά, στις νέες γενιές που πρέπει να αναλάβουν δράση και δυστυχώς να διορθώσουν όσα οι ενήλικες δεν φρόντισαν. Με λόγο απλό και κατανοητό, επιστρατεύοντας την τρυφερότητα και το χιούμορ εξηγεί στους μικρούς αναγνώστες πως δεν υπάρχει πλανήτης Α και πλανήτης Β. Έχουμε μόνο την Γη και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από τα χέρι μας για την σώσουμε.

    Καλοκαιρινό Εργαστήρι Παραμυθιού και Αφήγησης στην Απείρανθο Νάξου

    «Ο Μίλα και η Τώρα» το παραμύθι παιδιών για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό! (Βίντεο)

    Η ίδια σημειώνει: «Στο νέο μου βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ένα παιδί ανακαλύπτει ότι η αδελφή του έχει σβήσει το γράμμα Β. Και ο λόγος που αυτό το κορίτσι δε θέλει να υπάρχει το γράμμα Β στο αλφάβητο είναι γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στον πλανήτη μας, τη Γη, σαν να έχουμε και ένα δεύτερο πλανήτη, έναν πλανήτη Β, στον οποίο θα μπορέσουμε να μετοικήσουμε όταν καταστρέψουμε τον πλανήτη αυτόν. Κάτι τέτοιο όμως φυσικά και δεν ισχύει. Δεν έχουμε άλλο σπίτι! Δεν έχουμε άλλη γη! Δεν έχουμε άλλο πλανήτη! Ο πλανήτη μας, η γη, είναι μοναδική και οφείλουμε να την προσέχουμε. Ο Stephen Hawking είχε πει: “Έχουμε όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να καταστρέψουμε τον πλανήτη, όχι όμως για να τον εγκαταλείψουμε”.».

    50 χρόνια από τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης

    Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972- την πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) και στον ορισμό της 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ενθάρρυνση της ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του πλανήτη. Το σύνθημα της πρώτης εκείνης διάσκεψης ήταν «Μόνο μία Γη». Μισό αιώνα μετά επανέρχεται, συμβολικά αλλά και για πρακτικούς λόγους, καθώς παραμένει ζοφερά επίκαιρο. Υπεύθυνη της φετινής διοργάνωσης είναι η Σουηδία.

    Είναι χρέος μας να παραδώσουμε έναν πιο βιώσιμο και φιλικό πλανήτη στις νέες γενιές, αλλά και να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας, ώστε με τη σειρά τους ν’ αναλάβουν δράση. Το παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη είναι μια καλή αφορμή για ν’ ανοίξει και στο σπίτι αυτή η «πράσινη», πολύ ουσιαστική συζήτηση.

    Βιογραφικό Ελένης Ανδρεάδη

    Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει ταξιδέψει και δουλέψει σε πολλές χώρες πάνω στην αειφορία και στρατηγική, όπως στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική, και από τους ύφαλους της Ονδούρας μέχρι τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ, πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη, η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές. Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες.

    Το εφηβικό μυθιστόρημα της για την κλιματική αλλαγή, Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης τιμήθηκε στη Χρυσή Λίστα 2019 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα πέντε βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, το εικονογραφημένο Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου, καθώς και Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης. Είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Προσωπικοτήτων για το Διεθνές Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN).

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleClementine: Ένα βίντεο ευαισθητοποίησης σχετικά με τον εκφοβισμό
    Next Article Το Πρωτοδικείο απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος στους ευάλωτους – ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για ΑμεΑ

    Δειτε και αυτα

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026

    Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

    August 17, 2026

    Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια για το ελληνικό Παρα Τζούντο στη Χαϊδελβέργη

    August 16, 2026

    Ο Robbie Williams αποκάλυψε ότι είναι αυτιστικός

    August 15, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Υπάρχει μια φράση που επαναλαμβάνεται σχεδόν μηχανικά σε γονείς και θεραπευτές παιδιών στο φάσμα: «Πρέπει…

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Για ένα σώμα καλοκαιριού

    August 3, 2026

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ: Νευροδιαφορετικότητα, η Βία της Ομοιομορφίας και το Δικαίωμα στην Ύπαρξη

    August 1, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.