ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασιακή ένταξη ΑμεΑ: Το Ρέθυμνο πάει στη Ρώμη!

Η πρόκληση της εργασιακής ένταξης απασχολεί τα τελευταία χρόνια τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Τα προγράμματα, οι δράσεις και εκπαιδεύσεις σε επαγγελματικά εργαστήρια έφεραν ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική συνεργασία με το γραφείο European Education and Learning Institute (EELI) στο Ρέθυμνο.

Αξιοποιήθηκαν 4 ενήλικες με αναπηρία ως focus group από το Ρέθυμνο για να πάρουν μέρος στο διακρατικό πρόγραμμα PRESTO MOBILITY PROJECT ERASMUS+ το οποίο προσπαθεί να προωθήσει την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες, μέσω των διακρατικών κινητικοτήτων πρακτικής άσκησης του Erasmus+.

Το πρόγραμμα που στόχο έχει να διδάξει, να ευαισθητοποιήσει και να “ενεργοποιήσει” την κοινωνία, τους εργαζομένους και τους εργοδότες, ώστε να ”αγκαλιάσουν” τα άτομα με ιδιαιτερότητες, και εν τέλει να αποδείξει ότι μπορούν να συμμετέχουν στην κατανομή ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας. περιλάμβανε ένα ταξίδι 2 εβδομάδων εργασίας σε ξενοδοχεία της Ρώμης.

Η πρώτη εβδομάδα από τις 12 Νοεμβρίου ήδη κύλησε όλο ευχάριστες εκπλήξεις…

Η Ειρήνη, ο Μιχάλης, η Γεωργία, ο Φραγκίσκος με την υποστήριξη της Ειρήνης Κλάδου Προέδρου του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου και του Παύλου Μελισσινού, Διεύθυντή δομών και δράσεων, βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον τετράωρης καθημερινής εργασίας σε δύο μεγάλα, νεανικά ξενοδοχεία της Ρώμης το ROMA SCOUT CENTER και το ROME HELLO.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο στη συνεργασία με τους φορείς υποδοχής, όσο και στην απόδοση των εργαζομένων ατόμων από το Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρεται από τον Σύλλογο:

«Οι νεαρές και νεαροί εργαζόμενοι μπήκαν στα καθήκοντά τους με μια μικρή υποστήριξη, έγιναν αγαπητοί και συνεχίζουν κάθε μέρα και καλύτερα. Ονειρεύονται μάλιστα για το εργασιακό τους μέλλον ήδη. Η αρχή έγινε. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι στην Ελλάδα θα ανατραπεί η ανασφάλεια και ο φόβος και θα ανοιξουν διάπλατα άμεσα οι ορίζοντες για την εργασία ατόμων με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σπάσουμε τα στεγανά και για νέες εργασιακές αναζητήσεις στην Ελλάδα και στο Ρεθυμνάκι μας!!!!!

#eumobility #prestoprogramme
#erasmus #romascoutcenter #romehello #eelicrete #eeli #consorzioroma #rome #socialinclusion #intellectualdisabilities
#inclusionofpeoplewithid
#hostelservice
#personalindependence
#promotingpeoplewithdisability
#socialinclusion
#workabroad
#inclusivemobility #autismreth #autismorethymno Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ, Ρέθυμνο European Education and Learning Institute»

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *