ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον αιτήσεις ένταξης στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου

Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλεί ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελουμένων της Δομής.

 

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020  η οποία αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους.

Βασικοί σκοποί του ΚΔΗΦ ΑμεΑ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης  και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Αγοράζουμε τον Bili και βοηθάμε να δημιουργηθεί νέο ΚΔΗΦ στη Βέροια για τα «Παιδιά της Άνοιξης»

Αγοράζουμε τον Bili και βοηθάμε να δημιουργηθεί νέο ΚΔΗΦ στη Βέροια για τα «Παιδιά της Άνοιξης»

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνοψίζονται στις εξής:

  • Μεταφορά των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο, με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα-λεωφορεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα από τις 7:00 έως τις 15:00
  • Πρόγραμμα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση,συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη,νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση).
  • Παροχή ατομικής κι ομαδικής άσκησης
  • Εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.
  • Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.
  • Συμμετοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, κοινωνικής ένταξης κι επανένταξης, πολιτισμού κι άθλησης.

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ στελεχώνεται από, Ψυχολόγο,Κοινωνική Λειτουργό,Λογοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια και Βοηθητικό Προσωπικό (εν αναμονή έγκρισης σχετικής προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ για τις θέσεις του Νευρολόγου και της Εργοθεραπεύτριας).

Για την εγγραφή ωφελουμένων στη συμπληρωματική κατάσταση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου.

Τηλ.24210-31860.

Κοινωνική Λειτουργός: Λαδέρη Βασιλική

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *