ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγοράζουμε τον Bili και βοηθάμε να δημιουργηθεί νέο ΚΔΗΦ στη Βέροια για τα «Παιδιά της Άνοιξης»

Αγοράζοντας ένα κούκλο με το  όνομα Bili (απο το disa-bili-ty)  κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε οτι  αφορά την συνύπαρξη,  την αποδοχή και βοηθούμε έμπρακτα το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ, «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στη δημιουργία νέου ΚΔΗΦ στη Βέροια.

 

Ποίος είναι ο Bili, πως γεννήθηκε που και πως θα βοηθήσει μας εξηγεί ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας:

WE BELIEVE IN HEROES. BE THE ONE IN OUR LIFE STORY.

Στο πλαίσιο της νέα μας δράσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας με τίτλο “We believe in Heroes” για την συμμετοχική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου Κ.Δ.Η.Φ. στην Πατρίδα Βέροιας διαθέτουμε στο κοινό τον δικό μας ήρωα, μια χειροποίητη κούκλα που ονομάζεται Bili. Ο ήρωας μας,ο Bili, εμφανίστηκε μέσα από μια ανάγκη, την ανάγκη της συνύπαρξης. Εμφανίστηκε μέσα από την ανάγκη των ατόμων με αναπηρίες (persons with disabilities) που αναζητούν την αποδοχή, την ένταξη μέσα στην κοινωνία, κατ’ επέκταση αναζητούν την συνύπαρξη.

Η συνύπαρξη μας κάνει και υπάρχουμε και ζούμε. Μέσα από την συνύπαρξη, «μεγαλώνουμε» και αυτό είναι που μας δημιουργεί εμπειρίες. Οι εμπειρίες πολλαπλασιάζονται με τα ερεθίσματα και την διαφορετικότητα που συναντάμε στην ζωή μας.

Ελάτε μαζί μας στη τέχνη! (Βίντεο)

Ελάτε μαζί μας στη τέχνη! (Βίντεο)

Τα παιδιά της άνοιξης δεν αναζητούν μονάχα ένα νέο Κ.Δ.Η.Φ. σήμερα, μια Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αύριο, αναζητούν τις ίσες ευκαιρίες μέσα στην κοινωνία. Τα παιδιά της άνοιξης προσπαθούν να βοηθήσουν την κοινωνία να εξοικειωθεί και να αποδεχτεί την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας. Στο παραπάνω πλαίσιο εμπνευστήκαμε πως μια κούκλα – ήρωας θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους μας.

Έτσι ζητήσαμε από ωφελούμενο του εργαστηρίου των εικαστικών να ζωγραφίσει πώς φαντάζεται τον Ήρωα των Παιδιών Της Άνοιξης (Κ.Δ.Η.Φ. Αλεξάνδρειας Ημαθίας). Διάλεξε να το κάνει γαλάζιο, ίσως από ένστικτο καθώς είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης. Έτσι θέλουμε να υπάρχουμε κι εμείς μέσα στην κοινωνία. Να μας αποδεχτείτε, να μας εντάξετε και να μας εμπιστευτείτε.

Ο ήρωας μας, ο Bili (disa-bili-ty) είναι πλέον ο πρεσβευτής μας στην καμπάνια μας για την ανέγερση του νέου Κ.Δ.Η.Φ. στη Βέροια αλλά και για να συνυπάρξουμε όλοι μαζί στην κοινωνία, όσο διαφορετικοί και αν μοιάζουμε άλλο τόσο ίδιοι είμαστε.Προτρέπουμε στον κόσμο να βάλει τον Bili στη ζωή του, να τον πάρει στα χέρια του, σαν να κρατάει εμάς και το μέλλον μας. Εμείς πιστεύουμε στους Ήρωες και τους δίνουμε ζωή – γίνε και εσύ ένας από αυτούς!

Γιατί να αγοράσετε τον Bili;

 Είναι ανάγκη όλα τα παιδιά να διδαχθούν για τα Άτομα με Αναπηρία ξεκινώντας από την οικογένειά τους. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει μέσα από ένα παιχνίδι, όπως μια κούκλα ή μέσα από ένα παραμύθι ή μια ιστορία που μπορείτε να αφηγηθείτε στα παιδιά σας. Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τα κουκλάκια τους, δώστε στον Bili την αγάπης σας.
Οι αποκλεισμοί παιδιών ΑμεΑ είναι καθημερινό φαινόμενο, οπότε σήμερα η ανάγκη αποδοχής και κοινωνικοποίησης τους είναι ακόμη μεγαλύτερη…
  •  Πρέπει να διαδοθεί πως η πραγματική ορολογία των ΑμεΑ είναι Άτομα με Αναπηρία – Disability, από εκεί εξάλλου πήρε και το όνομά του ο Bili.
  • Βοηθάτε στην ανέγερση του νέου Κ.Δ.Η.Φ. στην Πατρίδα Βέροιας όπου θα φιλοξενεί 50 ωφελούμενα ΑμεΑ που σήμερα στερούνται υπηρεσιών φροντίδας και μέριμνας.
 Δώστε στον Bili την ώθηση να πετάξει ψηλά, κοντά στα όνειρά του…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *