ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που να έχει νόημα για το παιδί σας!

Στον “Ηλίανθο” πιστεύουμε πως η ενίσχυση των δεξιοτήτων ενός ατόμου με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) σε όλους τους τομείς επιτυγχάνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά όταν το άτομο είναι χαρούμενο και έχει κίνητρο.

Για αυτόν τον λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εύρεση δραστηριοτήτων που έχουν νόημα για το παιδί, κάνοντας χρήση των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων του και της δικής μας φαντασίας. Συγχρόνως, επικεντρωνόμαστε στο χτίσιμο μιας στενής και ουσιαστικής σχέσης με τον θεραπευτή μέσα από το χιούμορ και την παιγνιώδη αλληλεπίδραση.

Το άτομο που θέλει να έρχεται στην συνεδρία, που αποζητά την αλληλεπίδραση μαζί μας και συμμετέχει με χαρά στις δραστηριότητες πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα τους θεραπευτικούς του στόχους. Παράλληλα, ενισχύονται οι επικοινωνιακές και κοινωνικές του δεξιότητες, μειώνονται οι συμπεριφορές που προβληματίζουν και βελτιώνεται γενικότερα η ποιότητα ζωής του.

Ελάτε να σκεφτούμε μαζί πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα που να έχει νόημα για το παιδί σας.

Πληροφορίες: Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ “ΗλίανθοςΚέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2105782341

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *