ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλείψεις προσωπικού στο Άγιος Δημήτριος με κίνδυνο για την ασφάλεια των περιθαλπομένων

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των περιθαλπομένων στο Ίδρυμα Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμεΑ του ΠΑΑΠΑΘ .

 

Να θυμήσουμε ότι πρόκειται για την δομή όπου πριν λίγους μήνες, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 20χρονος Πάρης…

«Ο Πάρης βασανίστηκε μέσα στο ίδρυμα». Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου ΑμεΑ

«Ο Πάρης βασανίστηκε μέσα στο ίδρυμα». Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου ΑμεΑ

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου…

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των περιθαλπομένων.

Λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικά εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Παραρτήματος Αποκατάστασης και Προστασίας Παιδιού (ΠΑΑΠΠΑΘ) «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και δεν ανανεώνεται όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν το σωματείο μας.

Στην συνάντηση της Προέδρου και του Γ. Γραμματέα του Σωματείου μας με την Πρόεδρο του Κέντρου κ. Νάκου Βασιλική την Δευτέρα 11-4-2022 όταν κρούσαμε το κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητα των περιθαλπομένων με την έλλειψη τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων, μας ενημέρωσε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ενενήντα έξι (96) εργαζομένων από όλο το Κέντρο και ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από τους εργαζόμενους του κοινωφελούς προγράμματος που πρόκειται να απασχοληθούν σε όλο Κέντρο.

Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων του Παραρτήματος «Ο Άγιος Δημήτριος» στο παράρτημα εργάζονται εικοσιτέσσερις (24) υπάλληλοι με σύμβαση ΙΔΟΧ, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε αναστολή μετά τον Σεπτέμβριο του 2021. Από τους εργαζόμενους του κοινωφελούς προγράμματος στην φροντίδα γνωρίζουμε ότι θα τοποθετηθούν μόνο πέντε (5), οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν το υπάρχον σοβαρό κενό.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας που πρόκειται να ξεκινήσει δε μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς δεν επιτρέπεται να εργάζεται σε νυχτερινές βάρδιες, σε ημέρες αργίας και τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το υπόλοιπο προσωπικό με βάρδιες που δεν θα είναι σε θέση να καλύψει. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι από την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών, διαπιστώνεται ότι το προσωπικό κοινωφελούς φροντίδας σε πολλές προηγούμενες περιπτώσεις δε μπορούσε να ανταποκριθεί αυτόνομα στο απαιτητικό έργο της φροντίδας. Ως αποτέλεσμα, είθισται πολλά από τα άτομα που προσλαμβάνονται να σταματούν την εργασία τους πολύ σύντομα μετά από την πρόσληψη τους, με συνέπεια να μειώνεται ο αριθμός τους, ή χρειάζεται κάποιες φορές να
εργάζονται επικουρικά μαζί με κάποιον άλλο φροντιστή που έχει την κύρια ευθύνη της φροντίδας.

Με τη λήξη της σύμβασης των είκοσι ένα (21) συμβασιούχων εργαζόμενων στο παράρτημα παραμένουν εικοσιένα μόνιμοι εργαζόμενοι και έξι συμβασιούχοι εργαζόμενοι λόγω οονίά-19, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες ογδόντα επτά (87) παιδιών μας τα οποία χρήζουν καθημερινής φροντίδας και διαμένουν σε δέκα κατοικίες και σε ένα θάλαμο.

Οι εικοσιτέσσερις (24) υπάλληλοι με σύμβαση ΙΔΟΧ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ό αριθμός τους δεν καλύπτει πλήρως τις συνολικές ανάγκες του παραρτήματος Άγιος Δημήτριος σε προσωπικό φροντίδας.

Σαν αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού θα υπάρχει υποτυπώδης φύλαξη, ελλιπής φροντίδα, αύξηση ατυχημάτων και κίνδυνος για τις ζωές των παιδιών μας.

Καλούμε την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο στην ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *