ΑΡΘΡΑ

Εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές την Συμπερίληψη και την Συνύπαρξη!

Βρεθήκαμε στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), μέσα από μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών συμπεριληπτικών δράσεων.

 

ρεπορτάζ Ελισάβετ Λάτσιου – Μarketing – Επικοινωνία

 

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή Αγίου Βασιλείου του Αγίου Δημητρίου, όλα ήταν οργανωμένα όπως έπρεπε! Διοργάνωθηκε μια μεγάλη συμπεριληπτική γιορτή που στόχο είχε να αναδείξει το δικαίωμα των ανάπηρων συμπολιτών μας στην ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Μεταξύ των δράσεων, η μικτή ομάδα χορού ατόμων με και χωρίς αναπηρία Dagipoli Dance Co έδωσε μια μοναδική παράσταση σύγχρονου χορού, ενώ υπήρξε και μουσικοχορευτική παράσταση από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμος βράβευσε τους χρυσούς παραολυμπιονίκες Νάσο Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη με τιμητική πλακέτα, όπως και τη χάλκινη Παραολυμπιονίκη στο Μπότσια, Άννα Ντέντα, η οποία έκανε και επίδειξη του παραολυμπιακού αγωνίσματος, με τη συμμετοχή και παιδιών από το κοινό.

Στην εκδήλωση τραγούδησε και ο νεαρός μουσικός με αναπηρία όρασης Μάριος Σαρέλλας, ενώ οι εκπαιδευόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Αγίου Δημητρίου, πρόσφεραν τις πεντανόστιμες δημιουργίες του catering του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου, που είχε φροντίσει άψογα τόσο τα αλμυρά όσο και τα γλυκά εδέσματα της γιορτής.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ΕΣΑμεΑ, την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο γενικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ  Ανδρέας Κούτσιανος.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Γράφει: η Ελισάβετ Λάτσιου – Μarketing – Επικοινωνία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *