ΑΠΟΨΕΙΣ

Ειδική Αγωγή: Πολύ σκληροί για να πεθάνουν… ΑμεΑ, Γονείς και Θεραπευτές!

«Επιτρέπεται να πέσεις… όμως, επιβάλλεται να σηκωθείς», αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας.

 

Στην προκειμένη περίπτωση η υπερηφάνεια, το δίκαιο και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ένα ισχυρό όπλο το οποίο διαθέτουν οι «καλοί» της ταινίας και που μάλλον, δεν είχαν υπολογίσει οι «κακοί», όταν έγραφαν το σενάριο εξόντωσης του αναπηρικού κινήματος.

Η 3η πράξη της διαβούλευσης-ενημέρωσης, μεταξύ γονέων και θεραπευτών -οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους, τις δυνάμεις τους, αλλά και την οργή τους και συσπειρώθηκαν στο Ράλλειο Γυμνάσιο στον Πειραιά, απέδειξε περίτρανα πως: «Ότι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει…»!

 

Στην κάμερα του nevronas.gr και στον Νικόλα Τζαβάρα μιλούν οι: Παναγιώτης Μπούρος (Εργοθεραπευτής), Μαίρη Κασαμπαλάκου (Γονέας ΑμεΑ), Γιάννης Μπούγος (Ψυχολόγος) και Μαριάννα Ευαγγελίου (Εργοθεραπεύτρια).

 

Δείτε το Video…

 

Γονείς, θεραπευτές και ενεργοί πολίτες, ενωμένοι, απέναντι στον αιώνιο υπαρκτό εχθρό (για τα ελληνικά δεδομένα)… το Κράτος και όλα τα “ανδρείκελα”, των εκάστοτε κυβερνήσεων, που τυφλά το υπηρετούν με γνώμονα είτε τα προσωπικά τους οφέλη είτε την άγνοιά τους και την αδιαφορία τους!

Πόσες αλήθειες, άραγε γράφει η κα Μαρία Λευτάκη στο κείμενό της Άνθρωποι Σκιές… στην Ειδική Αγωγή.

«Η ανοχή μας τελείωσε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε»!

Η απόφαση ομόφωνη: “Ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές και νομική προστασία από τον ΣτΠ στα δικαιώματα που αφορούν τα παιδιά μας. Να πάρουν πίσω το κατάπτυστο 9σέλιδο, να αρχίσουν τα ταμεία να αποζημιώνουν κανονικά όλους τους ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει τις γνωματεύσεις και να δρομολογηθούν οι υποδομές για δημόσιες δωρεάν δομές που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τα παιδιά με αναπηρία” βροντοφώναξαν με μία φωνή οι γονείς.

«Όταν δίνουν 20 εκ. ευρώ σε φαρμακευτικές, μας δηλώνουν ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν είναι ποτέ προτεραιότητα τα παιδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μία μητέρα η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Να πάρει πίσω το Υπουργείο Υγείας το “έκτρωμα” με τις νέες ρυθμιστικές διατάξεις του νέου Ε.Κ.Π.Υ. που έφερε».

 

 

Κι εδώ να γνωρίσουμε -για όσους δεν το ξέρουν- ότι οι υπάλληλοι στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι ενημερωμένοι για το τί πραγματικά ισχύει, για τους ασφαλισμένους_ που τα παιδιά τους χρήζουν θεραπειών ειδικής αγωγής κι έχουν γνωματεύσεις από 1η Νοεμβρίου του 2018. Εκείνοι δεν αποζημιώνονται εν αντιθέσει με εκείνους που έχουν γνωματεύσεις από πριν, (χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία γι’ αυτό). Φαίνεται σαν να ενεργεί ο καθένας κατά το δοκούν, κάνοντας καθημερινά ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή αυτών των ανθρώπων οι οποίοι, σημειωτέον, πληρώνουν επιμελώς τις κρατικές τους εισφορές και τα δημόσια ταμεία ασφάλισής τους και επιπλέον βάζουν από την τσέπη τους τα ποσά των θεραπειών, αναμένοντας να αποζημιωθούν για ένα μέρος από αυτές.

Επίσης, πολλές κύριες παθήσεις ανά διαγνωστική κατηγορία π.χ. ΔΕΠ-Υ, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α. είναι εκτός του ICD-10 (Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας). Επιπλέον, καταγγέλθηκε ότι στην Ελεγκτική Επιτροπή υπάρχει παιδίατρος που ΔΕΝ είναι αναπτυξιακός παιδίατρος στην Εταιρία και δεν κατέχει την πιστοποίηση των αναπτυξιακών ιατρών που συμμετέχουν σε αυτή. Συνυπολογείστε ότι η Επιτροπή «φάντασμα», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει σε Φ.Ε.Κ. και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως σφραγίζει και αποφασίζει με γνωματεύσεις που αφορούν τα παιδιά.

Θέλετε κι άλλα; Στην Ελεγκτική Επιτροπή μπορεί οι ειδικότητες των ιατρών να μην έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, π.χ. ένας ουρολόγος να ενεργεί ως παιδοψυχίατρος. Είναι υποτιμητικό, αντιδεοντολογικό και προσβάλλει όλους τους πολίτες της χώρας μας, το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για την ειδική αγωγή για το τρέχον έτος φθάνει μόλις τα 65,5 εκ. ευρώ (σ.σ. κουτσουρεμένος κατά 45% και πλέον από τον προηγούμενο) χωρίς να υποστηρίζεται, αυτή η απόφαση, από ένα επιστημονικό πλαίσιο με επιδημιολογική μελέτη και στοιχεία που θα καθορίζουν ένα ουσιαστικό θεραπευτικό πρωτόκολλο.

«Δέησις μαζικής αφύπνισης»…

Η συγγραφέας, κ. Μαίρη Κασαμπαλάκου, επικεφαλής της δημιουργίας “Ειδικού σχολείου Γυμνασίου- Λυκείου Ωρωπού” και μητέρα αυτιστικού μαθητή, έδωσε μια χιουμοριστική νότα στην ημερίδα με το μπρίο και την γλυκιά φωνή της, «σημάδεψε» χιουμοριστικά τις παθογένειες του κοινωνικού συστήματος στην χώρα μας, προτείνοντας μία διαφορετική δράση:

“Γυναικεία καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, με μαυροφορεμένες μάνες και λευκά κεριά, να προσεύχονται στο Άγιο Πνεύμα για να κάνει ένα θαύμα”, θέλοντας με αυτό τον ειρηνικό τρόπο να αφυπνίσει το πεσμένο ηθικό των γονέων, να καυτηριάσει τα όσα συμβαίνουν και να διατρανώσει το αίσθημα της οργής και της θλίψης που κυοφορείται στα σωθικά κάθε γονέα: “Αρνούμαι να φέρομαι δουλοπρεπώς, να επαιτώ για χρήματα και να πηγαινοέρχομαι στον ΕΟΠΥΥ. Χρήματα που ανήκουν στα παιδιά μας. Μπάχαλο, σημαίνει διάλυσις. Στον βωμό του εξορθολογισμού φέρανε τον Ε.Κ.Π.Υ. και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η οποία δεν λειτουργεί ποτέ. Έπεσε το σύστημα, ακούμε συνέχεια. Τελικά ποιο είναι αυτό το σύστημα που έχει πέσει;”.

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ | Ένα Μήνυμα για την Ειδική Αγωγή

 

 

«Εκείνοι πάντα κυνηγοί και πάντα εμείς τα αγρίμια»…

Θα δανειστώ μια φράση από τον ποιητή Α. Βαλαωρίτη και το ποίημα “Φωτεινός ο ζευγολάτης”: «Παρ’ ένα σβώλο, Μήτρο και διώξ’ εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο».

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε ένα σβώλο και να διώξουμε όλους εκείνους που βάζουν τροχοπέδη στα δικαιώματά μας; Μήπως έφτασε η ώρα να πιάσουμε τα γκέμια του αλόγου εμείς στα χέρια μας; Μήπως έφτασε η στιγμή, να στριμώξουμε εμείς στο καναβάτσο τους επίδοξους «μποξέρ» που αφήνουν απροκάλυπτα σημάδια στα όνειρα των παιδιών μας; Τα πάντα έκαναν. Μας έκλεισαν πόρτες στην μούρη, μας έριξαν δακρυγόνα, χημικά, στάχτη στα μάτια, μας μείωσαν ως οντότητες, μας έριξαν λάσπη, όμως ξεχνούν ότι είμαστε σπόροι… και σε λίγο θα ανθίσουμε!!!

Η ηρεμία μας, ο πανικός τους, μας φαίνονται γίγαντες γιατί είμαστε γονατιστοί. Καιρός, λοιπόν, να εγερθούμε, να αφυπνιστούμε και στο τέλος θα κερδίσουμε!

Στην αρχή μας αγνόησαν, μετά μας λοιδόρησαν, έπειτα μας πολέμησαν και στο τέλος μαντέψτε ποιος θα κερδίσει;

Μην ξεχνάτε, καλοί μου άνθρωποι, πως είμαστε οι «καλοί» στην ταινία…Κι οι καλοί, στο τέλος, κερδίζουν πάντα τους κακούς!!!

Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εις το επανιδείν

 

Διαβάστε ακόμη…
Ειδική Αγωγή: «Τι κάνατε για μένα Μπαμπά και Μαμά;»

 

Γράφει: o Νικόλας Τζαβάρα – Δημοσιογράφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *