ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδική Αγωγή: Κανένας Θεραπευτής δεν θα πιστοποιηθεί στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ

special-needs

Το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, προέβει σε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται, εν μέσω Κορωνοϊού, από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Συνάδελφοι,

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ περί κατάθεσης ηλεκτρονικών παραστατικών και πιστοποίησης των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής. Ο Οργανισμός επέλεξε την χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία για να ανακινήσει με τρόπο αιφνιδιαστικό ένα ζήτημα για το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί σύσσωμη η θεραπευτική κοινότητα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

 

Ως κλάδος έχουμε από καιρό καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε πλατφόρμες πιστοποίησης που αφορούν συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους. Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς πως την ώρα που η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος βιώνει μια περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η επιστημονική κοινότητα των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής θα σπεύσει να πιστοποιηθεί σε μια τέτοια πλατφόρμα. Είναι βέβαιο πως κανείς θεραπευτής δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, όλες τις συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με τους ιθύνοντες του ΕΟΠΥΥ κατά το παρελθόν, είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις πως ο οργανισμός θα εξακολουθεί να αποζημιώνει τους δικαιούχους ασφαλισμένους του και σε καμία περίπτωση τους θεραπευτές, οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι και ούτε πρόκειται να συμβληθούν με όρους επαχθείς, αφού αυτό που διακυβεύεται είναι η επιβίωση του κλάδου μας. Για ακόμα μια φορά ο ΕΟΠΥΥ, κατά την πάγια τακτική του, επιχειρεί χωρίς διάλογο να φέρει τους θεραπευτές προ τετελεσμένων. Το αρραγές μέτωπο που έχουμε συγκροτήσει όλα αυτά τα χρόνια έχει παραπέμψει στις καλένδες κάθε απόπειρα υποβάθμισης του κλάδου μας. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Για τη στάση μας απέναντι σε αυτή τη νέα ανακοίνωση έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξέρουν πως τηρούμε απαρέγκλιτα τις αποφάσεις των θεσμικών μας οργάνων.

 

 

special-needs-teaching.jpg

 

 

Άπαντες γνωρίζουν πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς και τα παιδιά πολλοί από εμάς έχουμε ήδη αναστείλει τη λειτουργία των γραφείων μας. Ως σύλλογοι έχουμε ήδη ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ενταχθεί ο κλάδος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στα επαγγέλματα που πλήττονται από την πανδημία και να υπαχθούμε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε αυτό το δύσκολο για όλους διάστημα.

 

Συνάδελφοι παρακολουθούμε στενά αλλά και με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα που αφορούν άμεσα το μέλλον του κλάδου και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΠΕ (ΠΣΛΕΠ.ΠΕ)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ -ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΕΝΑ)

Διαβάστε ακόμη…

Κορονοϊός και Ειδική Αγωγή: Περιμένοντας το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει το αυτονόητο

Εργοθεραπευτές: Ψυχραιμία και σταθερότητα στις θέσεις μας είναι η απάντηση στον αιφνιδιασμό του ΕΟΠΥΥ εν μέσω Κορονοϊού

 

 

Πηγή: Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error: Content is protected !!