ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έχασε τη “μάχη” με τον Κορονοϊό ο πρόεδρος Γιώργος Φουντουλάκης

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ για την απώλεια του απερχόμενου Προέδρου της και τέως Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη.

 

«Μαύρη» ημέρα για τον Ελληνικό Παραολυμπιακό Αθλητισμό η σημερινή. Η οικογένεια του αθλητισμού των ατόμων με Αναπηρίες, θρηνεί το θάνατο ενός αληθινού εργάτη. Ενός στελέχους της, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια, βοήθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, μέχρι πρότινος πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (2008-2021), αλλά και μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (2010-2020), έχασε σήμερα τη «μάχη» με τον κορονοϊό σε ηλικία 73 ετών.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, ήταν ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό ατόμων με Αναπηρίες. Η δράση του για τη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα ήταν τεράστια. Για τη δράση του αυτή, είχε τιμηθεί με το μετάλλιο Paralympic Order της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (η IPC τιμά τα πρόσωπα εκείνα που προάγουν τα παραολυμπιακά ιδεώδη μέσω των ενεργειών τους, ενώ έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον παραολυμπιακό αθλητισμό), από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας και πολλούς άλλους φορείς του αθλητισμού και όχι μόνο, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα 2004, το Λονδίνο 2012 και το Ρίο 2016, ενώ ήταν υπαρχηγός στους Αγώνες του Σίδνεϊ.

Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Ναζελί και την κόρη του Φαίδρα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αγαπημένε μας πρόεδρε, Γιώργο Φουντουλάκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.eaom-amea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *