ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Duo Day για τον Αυτισμό: Ο Γιώργος και ο Ευθύμης με τον Πρωθυπουργό και την Δόμνα Μιχαηλίδου (Βίντεο)

Στα πλαίσια της Duo Day δύο αυτιστικοί νέοι, ο Γιώργος και ο Ευθύμης είχαν την δυνατότητα να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, για μία ημέρα στην εργασία τους.

Duoday, γνωστό και ως “Job Shadowing”, είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται ώστε να επιτευχθεί από έναν μαθητή (σπουδαστή, φοιτητή) ή απόφοιτο, η παρατήρηση ενός επαγγελματία εν ώρα εργασίας, για την καλύτερη κατανόηση του ρόλου του.

Πλέον έχει καθιερωθεί διεθνώς και ως πρακτική εξοικείωσης των αυτιστικών με διάφορους επαγγελματικούς τομείς και χώρους αλλά και ώς μέσο ευαισθητοποίησης.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο Πρωθυπουργός σημείωσε:

«Στο σημερινό μου πρόγραμμα είχα τη χαρά να έχω δίπλα μου τον 26χρονο Γιώργο Τσεβά, ο οποίος διαγνώσθηκε σε νεαρή ηλικία με λειτουργικό αυτισμό. Ο Γιώργος συμμετείχε στις σημερινές συσκέψεις, αλλά και στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, στο πλαίσιο της ημέρας #DUOday. Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία.»
Ανάλογη ανάρτηση έκανε και η Υφυπουργός εργασίας:

«DUO DAY με τον Ευθύμη!

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και συνεχίσαμε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Ο Ευθύμης γνώρισε την ομάδα μου στο γραφείο μου στον Πειραιά και μαζί κάναμε βόλτα στους δρόμους της πόλης. Τελευταία μας στάση το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Λευτέρης Γιοβανίδης, μας έκανε μια απίθανη ξενάγηση. Ο Ευθύμης μάς πείσμωσε ακόμα περισσότερο.
Να κάνουμε ορατή την αόρατη αναπηρία του αυτισμού. Να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η αναπηρία δεν είναι ανημποριά αλλά κανονικότητα. Να σπάσουμε όλοι μαζί τα στερεότυπα. Με χαρά και συγκίνηση μπορώ να πω ότι έκανα έναν νέο φίλο.
Τι είναι το DUO DAY; Μια πρωτοβουλία συμφιλίωσης του κόσμου της απασχόλησης με τα άτομα με αυτισμό. Ένα βήμα ακόμα στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς.
@raceforautism.gr #duoday2022 #autismawareness»
Δείτε την ανάρτηση εδώ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *