ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαθέσιμα πλέον στο Google Maps τα σημεία με πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο (Βίντεο)

Η νέα υπηρεσία των χαρτών της Google, Accessible Places δίνει τη δυνατότητα στα άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο να γνωρίζουν εάν ο προορισμός τους διαθέτει πρόσβαση, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μια προγραμματισμένη έξοδος καταλήγει σε απογοήτευση.

Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας “Accessible Places”, οι χρήστες μπορούν να βρουν στο Google Maps  πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Έτσι, θα μπορούν να ελέγξουν πριν φύγουν από το σπίτι, αν ο προορισμός τους προσφέρει πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια, με μια απλή αναζήτηση της διεύθυνσης.

Όταν το Accessible Places είναι ενεργοποιημένο, τα σημεία με πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο θα σηματοδοτούνται με σχετικό εικονίδιο, ενώ θα παρέχεται ενημέρωση για το αν ο συγκεκριμένος προορισμός έχει προσβάσιμες θέσεις, τουαλέτες ή θέσεις πάρκινγκ για άτομα με αναπηρία. Εάν είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ, η πληροφορία αυτή θα παρέχεται επίσης μέσα από το Google Maps.

Χάρη στις πληροφορίες που έχουν συνεισφέρει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και χρήστες από την κοινότητα του Google Maps, αυτή η υπηρεσία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε σκάλες, επειδή έχετε κάποιο βοήθημα βαδίσματος, βαλίτσες ή χρησιμοποιείτε αμαξίδιο.

Διεθνής Διάκριση για την ταινία «Τα Όρια μας» στο Μιλάνο! (Βίντεο)

Διεθνής Διάκριση για την ταινία «Τα Όρια μας» στο Μιλάνο! (Βίντεο)

Σε περίπτωση που θέλετε να συμβάλετε και εσείς με σχετικές πληροφορίες στο Google Maps, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το προφίλ της επιχείρησης και μετά να πατήσετε “About” και έπειτα “Edit Features”.

Η υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμβολή περισσότερων από 120 εκατομμυρίων Local Guides (τοπικών ξεναγών), της ευρύτερης κοινότητας του Google Maps, καθώς και ιδιοκτητών επιχειρήσεων παγκοσμίως που προσέθεσαν στο Google Maps πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενημερώσεις για πρόσβαση με αμαξίδιο.

Η άφιξη της υπηρεσίας “Accessible Places” στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο για τη δημιουργία ενός καλύτερου χάρτη, πιο περιεκτικού και εύχρηστου για όλους.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *