ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακοπή ρεύματος λόγω οφειλής θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανάπηρου ανθρώπου

Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 εργαζόμενος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι ανάπηρου καταναλωτή λόγω οφειλής που αδυνατεί να αποπληρώσει.

 

Παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία του συνανάπηρού μας και της συζύγου του και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ θα ζητήσουμε άδεια για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στους καταπιεστές μας.

Οι ζωές των αναπήρων μετράνε

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

 

Καταγγελία Βάιου Α.

Σήμερα, λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι ειδοποιήθηκα από το συναγερμό ασφαλείας των συσκευών αναπνευστικής υποστήριξής μου ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος. Η σύζυγός μου βγήκε στο μπαλκόνι και διαπίστωσε ότι υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν στο ρολόι του ρεύματός μας φωνάζοντας δυνατά ενημέρωσε ότι διακόπτει το ρεύμα λόγω οφειλής. Η σύζυγός μου τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να διακόψει το ρεύμα στο νοικοκυριό μας γιατί η ζωή μου εξαρτάται από το ρεύμα και ότι έχουμε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα απόδειξης της βλάβης μου ως οφείλω στη ΔΕΔΔΗΕ.

Με περίσσιο θράσος και ενώ όλη η γειτονιά βγήκε στα μπαλκόνια ο μισθοφόρος της ΔΕΔΔΗΕ μας δήλωσε ότι το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε μόνοι μας. Η σύζυγός μου τον παρακάλεσε να επανασυνδέσει άμεσα το ρεύμα ώστε να μην απειλείται η ζωή μου.

Εκείνος αρνήθηκε με κυνισμό και προκλητική απαξίωση το αίτημά της και αναζητούσε τηλεφωνικά τους ανωτέρους του για να πάρει εντολές. Ακόμα και όταν η σύζυγός μου τον ρώτησε «εσείς προσωπικά ως άνθρωπος παίρνετε την ευθύνη να σκοτώσετε ο ίδιος έναν άνθρωπο;» περιφρονητικά και με ανακριτικό ύφος ρώτησε, λες και ήταν γιατρός σε επιτροπή των ΚΕΠΑ, για αποδεικτικά της αναπηρίας μου.
Του δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι έχει ποινική ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος, ότι έχουμε δηλώσει με όλα τα απαραίτητα έγγραφα την ύπαρξη αναπήρου στην οικογένειά μας και ότι οφείλει να παραμείνει στην είσοδο του σπιτιού μας μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Εκείνος συνέδεσε το ρεύμα και τράπηκε σε φυγή.

Όπως μας ενημέρωσε η γειτόνισσά μας (η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια όλου του επεισοδίου από το μπαλκόνι της) αποχωρώντας και υπερασπιζόμενος την εξουσία του της απευθύνθηκε και της είπε ότι σύνδεσε το ρεύμα και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται. Αναμένουμε την αστυνομία ώστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προάσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/mideniki.anoxi/posts/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *