ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άθλιες συνθήκες σε Ειδικό Σχολείο του Αιγάλεω

Φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν το «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Αιγάλεω όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Εύης Κατσώλη στο enikos.gr.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αιγάλεω, όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Αττικής η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική.

Έρχεται δε να επιβεβαιώσει και να αναδείξει τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

80 παιδιά ΑμεΑ στην Πυλαία και το 2023 θα πηγαίνουν σχολείο σε εργοστάσιο!

80 παιδιά ΑμεΑ στην Πυλαία και το 2023 θα πηγαίνουν σχολείο σε εργοστάσιο!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, μέσα στις τουαλέτες υπάρχουν σπασμένα πλακάκια, φθορές και υγρασία στους τοίχους, όπου σε πολλά σημεία φαίνονται τα τούβλα και το τσιμέντο, σπασίματα στους νιπτήρες, κατεστραμμένες κάσες στις πόρτες, αλλά και οξειδώσεις σε αρκετές επιφάνειες, πράγμα που σημαίνει και εστίες μικροβίων και μόλυνσης με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την υγιεινή των μαθητών.

Εν τω μεταξύ αν παρατηρήσει κάποιος με προσοχή, όταν έγιναν εργασίες, τοποθετήθηκε λεκάνη στο σημείο που πριν υπήρχε μια «τούρκικη» τουαλέτα. Η φαντασία και η ευρηματικότητα σε όλο το μεγαλείο τους…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δε, στο enikos.gr ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Αθανασίου, «οι τουαλέτες βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και δεν υπάρχει ασανσέρ. Και όλα αυτά σε ένα ειδικό σχολείο όπου φοιτούν και μαθητές με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να μετακινηθούν από τις σκάλες».

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *