ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger απαντά σε άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην εφημερίδα  TA NEA, αναφέροντας ότι χρησιμοποιεί «καταφανέστατα ρατσιστικούς- χαρακτηρισμούς». Χαρακτηριστικά το άρθρο γράφει για την Υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Εκτός αν η κυρία Γκάγκα πάσχει από σύνδρομο Asperger, οπότε θα όφειλε να το έχει γνωστοποιήσει ως δημόσιο πρόσωπο για να μην την παρεξηγούμε…».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Αυτισμός και η Μηδενική σας Ενσυναίσθηση

Η Lady Gaga είναι μια εξαίρετη καλλιτέχνης με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Μαζί με την μητέρα της έχει ιδρύσει το «Βorn this Way», ένα ίδρυμα που στηρίζει την διαφορετικότητα και βοηθά τους νέους να εκφράσουν τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το απόσπασμα του δημοσιευματος των ΝΕΩΝ που ανήρτησε στο facebοok o Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger


Η Μίνα Γκάγκα είναι επίσης μία εξαίρετη επιστήμονας, πάλι με ιδιαίτερες ευαισθησίες, όπως μπορούμε να συναισθανθούμε από τον δημόσιο λόγο της. Την περιλάβατε στο φύλλο σας της 7ης Μαρτίου, σε ένα αρθράκι του Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο «Completely Gaga». Με την άγαρμπη «χαριτωμενιά» του και διαστρέφοντας έναν πολύ σοβαρό λόγο που ανέφερε για τα κλειστά φέρετρα του δυστυχήματος των Τεμπών -για να μην δει δηλαδή κάποιος τον άνθρωπό του φριχτά παραμορφωμένο, καμένο, κομμένο σε κομμάτια- ο συντάκτης την κατηγορεί (!) ότι ίσως «πάσχει από σύνδρομο Asperger, οπότε θα όφειλε να το έχει γνωστοποιήσει ως δημόσιο πρόσωπο για να μην την παρεξηγούμε…».

Το Άσπεργκερ και Εγώ: Αυτισμός σε πρώτο πρόσωπο

Autism Stories | Μια αυτιστική ματιά… στο μέλλον!


Με τέτοιου είδους –καταφανέστατα ρατσιστικούς- χαρακτηρισμούς κινείστε στη λάθος ράγα. Μοιραία θα συγκρουστείτε με όλους εμάς, τα άτομα με αυτισμό, τους γονείς τους, αλλά και τους ειδικούς. Όλους εμάς που μαζί παλεύουμε για να απαλειφθούν οι τοξικοί χαρακτηρισμοί, και για να κερδίσουν τα άτομα με αυτισμό την θέση που τους αξίζει στην ζωή .

Και μην ανησυχείτε, όσοι από εμάς με σύνδρομο Asperger γίνουμε δημόσια πρόσωπα δεν θα φοβηθούμε στιγμή να το «γνωστοποιήσουμε». Αλλά μόνον αν εμείς το θελήσουμε, γιατί ο αυτισμός δεν είναι στίγμα. Έτσι γεννηθήκαμε.

Με εκτίμηση,
Μαρία Ηλιοπούλου
Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *