ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναζητώντας Υπουργό για τις Φυσικοθεραπείες Ειδικής Αγωγής…

Και νέα επερώτηση από την βουλευτή κα Κεφαλίδου για τις Φυσικοθεραπείες, σε ένα Υπουργείο Υγείας που γυρνάει την πλάτη για ακόμη μια φορά στα παιδιά ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Παρόλο τον αγώνα εκατοντάδων γονιών, συλλόγων και σωματείων και την παρέμβαση 40 βουλευτών, διαφόρων κομμάτων, για ακόμα μία φορά η πολιτεία δείχνει το παγερό και αδιάφορο πρόσωπό της.

 

του Λάζαρου Σαραφίδη – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Μετά από πολύ αγώνα, γονείς και σωματεία, κατάφεραν να επέλθει η ομόφωνη απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το αυτονόητο δικαίωμα στη φυσικοθεραπεία, των παιδιών αυτών, και σε μη συμβεβλημένους θεραπευτές, μιας και δεν έχει καταφέρει ο ΕΟΠΥΥ να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο δίκτυο φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής.

Παρόλο που η ολοκληρωμένη αυτή πρόταση του ΕΟΠΥΥ, έχει αποσταλεί στη νομοθετική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, εδώ και μήνες, δεν έχει κατέβει ούτε ο υπουργός, ούτε καν ένας απλός σύμβουλός του, δύο ορόφους πιο κάτω, στο ίδιο κτίριο, για να δώσει ένα απλό ΟΚ, ώστε να μπορέσουν οι γονείς να αποζημιωθούν για να συνεχίσουν τις θεραπείες στα παιδιά τους.

Η υγεία και η θεραπεία των παιδιών με αναπηρία δεν αξίζει για κάποιους ούτε δύο ορόφους δρόμο,… ούτε καν με το ασανσέρ!

Είναι πρωτάκουστο και ανεπίτρεπτο για έναν υπουργό που έχει δεχτεί εξειδικευμένες φυσικοθεραπείες, κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας, να στέκεται αδιάφορος απέναντι στους γονείς που ζητούν το δικαίωμα στην υγεία, για τα παιδιά τους με αναπηρία.

Διαβάστε την επερώτηση της κας Κεφαλίδου εδώ…

Διαβάστε ακόμη…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κάτω τα χέρια από τις Φυσικοθεραπείες των παιδιών μας!

Λύση ΤΩΡΑ στις Φυσικοθεραπείες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Γράφει: ο Λάζαρος Σαραφίδης – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *